Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Kos op de fiets 2017
Reis code: DKFS217I
Type tocht: Fietsen
Reis type: Individueel fietsen
Gebied: Kos (Dodekanesi)
Aantal dagen: 8 (te verlengen)
Reisbeschrijving

Het eiland Kos bevindt zich in het zuidoostelijk deel van de Egeïsche zee. Het is rechtstreeks bereikbaar met een chartervlucht vanuit Brussel of Amsterdam.
Het is een fietseiland bij uitstek omdat het, in tegenstelling tot de omringende eilanden, redelijk vlak is.
Helder blauwe zee en prachtige witte zandstranden onder een stralende zon bieden je onvergetelijke momenten van rust en ontspanning.
Het belangrijkste monument van Kos is ongetwijfeld het Asklepeion van Hippokrates. Ook de kastelen, tempels, amfitheaters en de oude markt zijn door de eeuwen heen getuige geweest van de glorie en reputatie van Kos.
Je maakt ook een fietstocht op het nabijgelegen vulkaaneiland Nisiros. Dit vulkaaneiland toont een unieke schoonheid en contrast tussen de mystieke vulkaankrater en de typische wit/blauwe huisjes met verbazingwekkend mooie mozaïeken.

Over de fietstochten
De tochten liggen tussen 15 en 36km met enkele optionele extraatjes. De hoogteverschillen zijn maximaal 400 meter. De tocht is ook per e-bike te maken (toeslag). Je fietst over asfalt- en landwegen, zoveel mogelijk rustig en landelijk gelegen.
Er zullen ook enkele pittige hellingen getrotseerd moeten worden. Hiervoor word je dan wel beloond met prachtige vergezichten over de Egeïsche zee, pittoreske bergdorpjes van Dikeos, de hoogste berg van Kos (846m) en panorama's van grillige landschappen!

Lagoudi Kamari bay Kos stad windmolen Antimachia

Contactgegevens
NL: +31 6 282 505 64
GR: +30 6970 648 134
GR: +30 26590 22300
info@annahiking.nl
© 2013 - 2017 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.