Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
NIEUW!! Athene en de Saronische eilanden te voet 2023
Reis code: SIWH113I
Type tocht: Wandelen-licht
Reis type: Individueel eilandhoppen
Gebied: Saronische eilanden
Aantal dagen: 9 (te verlengen)
Reisbeschrijving

NIEUWE REIS 2023!

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

De reis start met twee overnachtingen in Athene, in de levendige wijk Psirri. Op dag 2 maak je ’s morgens een fietstocht met Nederlandstalige gids langs de mooiste plekjes. Voor de middag geven we je een individuele stadswandeling mee. De volgende dag vaar je met een excursieboot door de blauwe Saronische Golf van eiland naar eiland. Als eerste leg je aan in het fotogenieke haventje van Hydra, waar je een korte rondwandeling door dit pittoreske havenstadje maakt.

Vervolgens vaar je naar Poros. Hier verblijf je 3 nachten en maakt enkele wandelingen door het prachtige groene landschap, genietend van adembenemende uitzichten op Poros stad en over de mooiste baaitjes. Op dag 5 heb je de gelegenheid om per snelle veerboot naar Hydra te varen om daar een of twee rondwandelingen te maken.

We bieden dit als optie, omdat het goedkoper is om zelf ter plekke de overtocht te boeken, de boten in het voor- en naseizoen niet elke dag varen, en je zo een meer flexibel programma hebt. Je kunt bijvoorbeeld ook de wandeling van dag 6 op dag 5 doen zodat je er de hele dag de tijd voor hebt, of lekker een dagje luieren bij het zwembad of aan het strand.

Dan vaar je door  naar het eiland Aegina met de schitterende tempel van Aphaia. Het eiland is beroemd om haar pistachenoten en je ziet de bomen overal. Er zijn twee wandelingen op Aegina. Je kunt ook een tochtje maken met een vissersboot naar de buureilandjes Moni of Argistri, of een fiets huren om het eiland te verkennen. Aegina Stad is gezellig en levendig; je hotel ligt op 15 minuten wandelafstand van de haven. Eigenlijk heb je aan twee overnachtingen op Aegina niet genoeg! Van Aegina vaar je terug naar Piraeus voor een laatste overnachting in Athene.

Het is een wandelreis voor wie de afwisseling zoekt en voldoende tijd wil overhouden om naast het wandelen te genieten van de omgeving.

aankomst Aegina Hydra

Over de wandeltochten
De wandeltochten beslaan 2 tot 4¼ uur netto wandeltijd (dus zonder pauzes). Je kunt de meeste wandelingen afkorten of een korter alternatief nemen.

Hoogtepunten

  • Ontdek Athene op een leuke stadstoer per fiets en te voet.
  • Eilandhoppen in de prachtig blauwe Saronische Golf.
  • Afwisselende wandelingen op ezel-eiland Hydra, het groene en levendige Poros en het pistache-eiland Aegina.
  • Oude Griekse tempels in Athene en op de eilanden.
  • Flexibel programma.