Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Noord- en Zuid-Pindos begeleid 2018
Reis code: PCWM218B
Type tocht: Wandelen-trektocht
Reis type: Begeleid wandelen
Gebied: Noord- & Zuid-Pindos
Aantal dagen: 15
Reisbeschrijving

De Pindos behoort tot de provincies Epiros en Thessalië, en ligt op het noordwestelijk vasteland van Griekenland.
De grote rivieren Aoos, Arachthos en Acheloos hebben diepe sporen getrokken in het landschap, wat dan ook gekenmerkt wordt door scherpe pieken en smalle diepe kloven. Het gesteente is een mengeling van zacht zandsteen, harde schisten en wateroplosbaar kalk, waardoor grotten, watervallen en ondergrondse rivieren konden ontstaan. Over de rivieren zijn prachtige boogbruggen gebouwd.
De nadruk ligt op genieten van de natuur, de omgeving en de (locale) cultuur. Wandelen is een goede manier om dit te bereiken, maar geen doel op zich.

Het is een reis voor de actieve rust- en natuurliefhebber met belangstelling voor locale cultuur.

Kalarites Epirotisch interieur Vikos kloof

Over de wandelingen en de excursies
De meeste wandelingen liggen tussen 4 en 5 uur netto looptijd (dus exclusief pauzes). De wandelingen van dag 12 en 13 zijn langer, daarbij is het mogelijk om eerder opgehaald te worden. Uiteraard nemen we voldoende tijd om te pauzeren, zowel om even bij te komen als om te genieten van de uitzichten en de rijke flora en fauna.
Er liggen regelmatig losse stenen op je pad, en sommige paadjes zijn hoogtevreesgevoelig. Je moet dus vast ter been zijn en een goede conditie hebben.

We bezoeken oude watermolens, een “nerotrivio”, een bewoond klooster, locale musea en UNESCO beschermde dorpen.

De reis bevat ook een middag raften door de smalle Arachthos kloof, onder begeleiding van Trekking Hellas: ervaren instructeurs die bewust met veiligheid bezig zijn. In de zomermaanden is de rivier erg rustig, zodat het accent ligt op natuurbeleving, en het geen “survival”tocht wordt.

Over het reisgebied
In de Zuid-Pindos wandelen we op de waterrijke hellingen van de Tzoumerka en Peristeri en rondom de Arachthos rivier. De wandelingen voeren hier meestal over landwegjes en bospaden; ze zijn over het algemeen makkelijker en korter dan in de Noord-Pindos.

Aan het eind van de eerste week verblijven we een nacht in Ioannina, en bezoeken we de stad en zijn eilandje met het Ali Pasha museum.

De Noord-Pindos is bekend om de Zagoria-dorpen met hun specifieke huizen en muilezelweggetjes, en de Vikos-kloof. In dit gebied wandelen we langs de bijzondere steenformaties die op stapels munten lijken (schisten). Hier voeren de wandelingen meestal over -soms steile- bergpaadjes.

Contactgegevens
NL: +31 6 282 505 64
GR: +30 6970 648 134
GR: +30 26590 22300
info@annahiking.nl
© 2013 - 2018 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.