Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Paxos individueel 2019
Reis code: IPWS119I
Type tocht: Wandelen-licht
Reis type: Individueel standplaats
Gebied: Paxos eiland
Aantal dagen: 8 (uit te breiden met vrije dagen)
Reisbeschrijving

Paxos of Paxi behoort net als Korfoe (Kerkyra) tot de Ionische Eilanden. Deze liggen aan de westzijde van het Griekse vasteland in de Ionische Zee en zijn groener dan de meeste Griekse eilanden. Het hoogste punt van Paxos is 255m, je hoeft nooit sterk te klimmen of te dalen.

De hoofdstad en belangrijkste havenstad van Paxos is Gaios, een vroeger zeeroversnest, aan de zuidoostzijde van het eiland. De haven wordt beschermd door twee kleine eilanden, Panagia en Agios Nikolaos. Overige plaatsen van belang zijn Lakka in het noorden en Longos in het noordoosten.

De westkust bestaat uit steile kalksteenkliffen, die op zeeniveau sterk zijn geërodeerd. Aan de oostkust zijn veel strandjes. Volgens de mythologie heeft Poseidon met zijn drietand een stuk van Korfoe afgeslagen en zo Paxos gevormd: hij wilde een rustig plekje voor zijn vrouw en zichzelf.

Paxos staat net als Korfoe vol olijfbomen (circa 500.000) en maakt olijfolie van hoge kwaliteit. Op het eiland vind je nog diverse antieke olijfpersen.

Je verblijft de hele week in een studio in Gaios. Drie dagen word je weggebracht per taxi, de andere twee wandelingen starten en eindigen bij de accommodatie. Er is een dag ter vrije besteding, b.v. voor een excursie naar Antipaxos (alleen in de zomer).

Het is een reis voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de natuur en het achterland van een lieflijk eiland.

Over de wandelingen
We hebben 5 wandelingen uitgezet van 3¾-4½ uur netto looptijd, waarmee je het hele eiland aardig verkend hebt. Ze voeren over rustige asfalt- en landwegen, mooie paadjes en stukjes over het strand. Je wandelt over hellingen, langs dorpjes en over weiden. Er is niet overal markering, maar de routebeschrijvingen zijn duidelijk.

Er kunnen losse stenen liggen en en kunnen er een paar steile stukjes inzitten. We adviseren je dan ook om voorbereid op reis te gaan, met goed ingelopen wandelschoenen die de enkels omsluiten. Dan heb je meer plezier van je wandelingen!

Paxos - Gaios Wandelaars op Paxos Oostkust Paxos

Wij scoren een 5/5 uit 2 beoordelingen
© 2013 - 2019 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.