Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Andros Route trektocht individueel 2019
Reis code: CAWT219I
Type tocht: Wandelen-medium
Reis type: Individueel trektocht
Gebied: Cycladen eilanden
Aantal dagen: 12 (in te korten en uit te breiden)
Reisbeschrijving

Andros is het meest noordelijke eiland van de Cycladen. Het is het waterrijkste en daarmee ook groenste eiland van de Cycladen. Je vindt er het hele jaar door watervalletjes, riviertjes en beekjes. Er zijn prachtige boogbruggen en elegante duiventorens.

ERAEind 2015 heeft de Europese Wandel Organisatie ERA dé Andros Route (in totaal 100 km lang) gecertificeerd als Leading Quality Trail/Best of Europe. Deze trektocht volgt de 10 etappes van deze Andros Route, maar dan van zuid naar noord en enkele etappes aangepast aan de mogelijkheden van de logistiek.

De etappes zoals ze zijn vastgesteld voor de Andros Route eindigen lang niet altijd op een plaats met accommodatie, en het is ook geen lineair doorgaande route. Sommige etappes hebben we wat uitgebreid zodat je wél bij je accommodatie uitkomt.

Het is een reis voor trekkers die willen genieten van een van de beste Europese wandelroutes.

Over de wandelingen

De wandelingen liggen tussen 3 en 6 uur netto looptijd (dus exclusief pauzes). Je kunt genieten van schitterende uitzichten, afwisselend groen en rotsachtig terrein, veel watertjes en een rijke flora!

De wandelingen gaan deels over ‘stenès’, (geplaveide) paden tussen muurtjes, deels over landwegen en soms over kleine paadjes. Je wandelt door afwisselend groen en rotsachtig terrein. De paden zijn in goede toestand en uitstekend gemarkeerd. Toch liggen er wel losse stenen en kunnen er een paar steile stukjes inzitten.

We adviseren je dan ook om voorbereid op reis te gaan, met goed ingelopen wandelschoenen die de enkels omsluiten. Dan heb je meer plezier van je wandelingen!

Speciaal aanbod
In de maanden april, mei, juni, september en oktober is het mogelijk voor twee personen om de nacht van dag 8 door te brengen in de studio boven het Olijfpersmuseum in Ano Pitrofos. Je krijgt daarbij een rondleiding door het museum. Eigenaar Dimitris regelt dan diner en lunchpakket voor je (eigen kosten).

routeborden bronnen Menites wijds landschap Agios Petros toren

Wij scoren een 5/5 uit 2 beoordelingen
© 2013 - 2019 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.