Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Tinos wandeltocht individueel 2019
Reis code: CTWM219I
Type tocht: Wandelen-medium
Reis type: Individueel minitrekking
Gebied: Cycladen eilanden
Aantal dagen: 7 (in te korten en uit te breiden)
Reisbeschrijving

Tinos is een eiland van de Cycladen-groep en ligt in de Egeïsche Zee. Het is makkelijk bereikbaar vanaf Athene met de veerboot. Tinos staat bekend als het ‘Lourdes van Griekenland’. Op 15 augustus (Maria Hemelvaart) komen er duizenden pelgrims naar de Panagia Evangelistria kerk.
Je verblijft in 2 locaties. Je maakt drie rondwandelingen vanuit Falatados, wandelt dan van Falatados naar Chora, en eindigt met een rondwandeling bij Ormos Panormos in het noorden van het eiland.

Het is een reis voor natuur- en rustzoekers die willen genieten van het contrast tussen idyllische stranden en een ruig binnenland.

Over de wandelingen
De wandelingen gaan deels over (geplaveide) paden, deels over landwegen en soms over rustige asfaltwegen. De wandelduur is tussen 2 en 7 uur exclusief pauzes, soms kun je kiezen uit twee routes.

De paden zijn goed, al liggen er wel losse stenen en kunnen er een paar steile stukjes inzitten. We adviseren je dan ook om voorbereid op reis te gaan, met goed ingelopen wandelschoenen die de enkels omsluiten. Dan heb je meer plezier van je wandelingen!

Kerkje bij Mirsini ommuurde paden Livada strand

Wij scoren een 5/5 uit 2 beoordelingen
© 2013 - 2019 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.