Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Menalon Trail (Peloponnesos) 2019
Reis code: MTWT319I
Type tocht: Wandelen-zwaar
Reis type: Individueel trektocht
Gebied: Peloponnesos
Aantal dagen: 8 (uit te breiden met rustdagen)
Reisbeschrijving

Leading Quality Trail/Best of EuropeJe wandelt in Gortynia in het district Arkadia op de Peloponnesos, het zuidelijk vasteland van Griekenland. De Menalon Trail is een bergroute van 75km, in 2015 door de ERA gecertificeerd als Leading Quality Trail/Best of Europe. Deze reis doet de Trail in 6 dagetappes.

De route start in Stemnitsa, in het hart van de Peloponnesos. Je wandelt door de groene Lousios kloof, langs het westelijk Menalon bergmassief, door de vallei van de Mylaon rivier en door de noord-oostelijke Gortynische bergen. De route is uitstekend gemarkeerd en onderhouden.
Voor de logistiek naar het beginpunt en vanaf het eindpunt, download de reisbeschrijving.

Het is een reis voor mensen die onbezorgd willen genieten van een van Europa’s beste wandelroutes.

uitzicht Menalon Trail bewegwijzering Menalon Trail gedenkteken Menalon trail

Over de wandelingen
De wandelingen liggen tussen 3 en 7 uur netto wandeltijd (dus exclusief pauzes) en voeren door weelderige bossen, over fraaie bruggen, langs imposante kloosters op ruige kliffen en door charmante bergdorpjes.

Je wandelt op stenige voetpaden, landwegen en af en toe op geplaveide muilezelpaden (kalderimia). De trail loopt nergens over asfalt.

We adviseren je om voorbereid op reis te gaan, met goed ingelopen wandelschoenen die de enkels omsluiten. Dan heb je meer plezier van je wandelingen!

Wij scoren een 5/5 uit 2 beoordelingen
© 2013 - 2019 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.