Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Olympus-Pieria trektocht 2019
Reis code: OPWT319I
Type tocht: Wandelen-zwaar
Reis type: Individueel trektocht
Gebied: Olympus / Pieria
Aantal dagen: 8 (uit te breiden met rustdagen)
Reisbeschrijving

Een indrukwekkende trektocht met verblijf in berghutten. Je start met een 4-daagse trekking over de mystieke berg Olympos, de hoogste berg van Griekenland en zetel van de Griekse Goden. Aansluitend trek je van oost naar west door de onbekende Pieria via de Flambouro top. De trektocht eindigt in een comfortabel hotel in Velvendos. Er is geen bagagevervoer mogelijk, al kun je tussendoor één keer een tas laten vervoeren om halverwege van kleding te wisselen.

hoogtepuntHet Olympos massief bevat de hoogste toppen van Griekenland en wordt beschouwd als de zetel van de Klassieke Goden. De belangrijkste toppen zijn de Mytikas (2918m), Skolió (2911m) en Stefani of “Troon van Zeus” (2907m). De Mytikas is pas voor het eerst bedwongen in 1913. Deze gruizige en steile top is niet geschikt voor bergwandelen, al wordt hij wel klauterend genomen zonder verdere hulpmiddelen. Wij houden ons bij de Skolio als hoogste top; het uitzicht is zeker net zo mooi en er loopt een pad.
muildierkaravaan
Het massief wordt veel belopen, met name vanaf de Spilios Agapithos hut (A-hut). De route over de “Zonaria”, onder de Troon van Zeus langs, is al veel rustiger, en de stijging langs de noordoostkant van het massief biedt waarschijnlijk alleen een muildierkaravaan als gezelschap.

gemzen
Je bevindt je hier echt in het hooggebergte, met de bijbehorende alpiene flora en fauna (gemzen!) en het bijbehorende onbetrouwbare weer. Het is echter geweldig om zo in de schoot van de Goden te verkeren!

PieriaHet Pieria gebergte ligt ten noordwesten van de Olympos. Het gebied is minder hoog maar net zo ruig als de Olympos, en is nauwelijks bekend onder wandelaars en toeristen. De belangrijkste toppen zijn de Pente Pirgi (1705m) met blik op het Olympos massief en de Flambouro (2195m), de hoogste top van het gebied met blik op het Polyfyto stuwmeer bij Velvendos. Beide worden in de reis aangedaan.

Over de wandelingen
De wandelingen liggen tussen 4 en 7½ uur netto wandeltijd (dus exclusief pauzes) en voeren door bossen, langs rivierkloven en over kale hellingen. Je wandelt op stenige voetpaden, landwegen en heel af en toe op asfalt. De routes zijn voor het grootste deel gemarkeerd.

We adviseren je om getraind op reis te gaan, met goed ingelopen wandelschoenen die de enkels omsluiten. Goede schoenen zorgen ervoor dat je niet zo op je voeten hoeft te letten, en dus meer van de omgeving kunt genieten.

Het is een reis voor mensen die niet opzien tegen stevige wandelingen en die al genietend van de bergen hun hoofd helemaal leeg willen maken.

Wij scoren een 5/5 uit 1 beoordelingen
© 2013 - 2019 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.