Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Noord-Griekenland Vermio & Kato Olympos individueel 2020 – VERLAAGD IN PRIJS
Reis code: MKWH210I
Type tocht: Auto & Wandelen
Reis type: Individueel minitrekking
Gebied: Noord-Griekenland
Aantal dagen: 8 (uit te breiden met rustdagen)
Reisbeschrijving

VERLAAGD IN PRIJS

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Je maakt een reis langs intrigerende en onbekende berggebieden van Noord-Griekenland. Je verplaatst jezelf per (huur)auto tussen de 3 overnachtingslocaties. Het is mogelijk deze reis per openbaar vervoer te doen, maar dan adviseren we om per accommodatie een dag te verlengen.

Vanuit Naoussa wandel je langs de wijngaarden aan de voet van de Vermio en over haar bosrijke hellingen. Meer zuidelijk verken je de weelderige groene vallei van de Enipeas rivier welke van de hellingen van de Olympus afstroomt. Je wandelt rondom Rapsani, een wijngebied op de zuidelijke helling van de Kato Olympus. Een laatste wandeling voert door de imposante Tembi vallei. Je eindigt met een overnachting in het historische dorp Ambelakia.

Je komt langs verborgen kerkjes en kloosters, gelegen in een onverwacht groen landschap. Je kunt een bezoek brengen aan een wijnmuseum en de opgravingen van Dion. Onderweg heb je ruim gelegenheid om de heerlijke wijnen ook te proeven.

Het is een reis voor mensen die wandelen willen combineren met een vinologische beleving.

 Naoussa Rapsani wijnen wandelen

Over de wandelingen
De wandelingen liggen tussen 2½ en 4½ uur netto wandeltijd (dus exclusief pauzes), met hoogteverschillen tussen 200 en 625m.

Je wandelt voornamelijk over landwegen en bergpaden in een groene en vaak bosrijke omgeving.

We adviseren je om getraind op reis te gaan, met goed ingelopen bergschoenen die de enkels omsluiten. Dan heb je meer plezier van je wandelingen!

Wij scoren een 5/5 uit 28 beoordelingen
© 2013 - 2020 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.