Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Individuele fietstocht Turkije en Rhodos 2022
Reis code: DRFT212I
Type tocht: Fietsen
Reis type: Individueel minitrekking
Gebied: Turkije-Rhodos
Aantal dagen: 15
Dag 1

Aankomst in Turkije (DRF-01)

Je vliegt op de luchthaven van Dalaman. Na aankomst volgt een transfer van circa 45 minuten naar de overnachtingslocatie in Fethiye.
De eerste twee dagen van je fietsvakantie verblijf je in Fethiye in een kleinschalig, typisch Turks hotel van een gastvrije Turkse familie die vloeiend Nederlands spreekt. Fethiye is gelegen aan een fraaie baai en omsloten door de uitlopers van het Taurus-gebergte. Fethiye heeft nog een authenthiek centrum, Paspatur genaamd, waar u allerlei winkeltjes vindt en een echte vismarkt. Het oorspronkelijke amfitheater wordt gerestaureerd en aan de rand van de stad vindt u in rotsen uitgehouwen Lycische graven.

Dag 2

Rondje schiereiland en/of boerenlandroute (DRF-02)

Op dag twee kun je vanuit Fethiye een korte fietstocht maken over het schiereiland of een langere tocht door het boerenland met kleinschalige landbouw. Je kunt ook beide tochten combineren en er al meteen een stevige dag van maken.

afstand: 24km of 41km
hoogtemeters: 275m of 200m
start/einde: Fethiye

Dag 3

Groenevalleiroute (DRF-03)

In de omgeving van Fethiye maak je een mooie rondrit door de groene vallei, met in de namiddag een transfer naar Göcek. Göcek is een gezellig havenplaatsje met vele terrassen en eetgelegenheden.

afstand: 37km
hoogtemeters: 200m
start/einde: Fethiye

Dag 4

Van Göcek naar Dalyan (DRF-04)

Op de vierde dag kun je via een klim het dorp verlaten of de eerste paar kilometer gebruik maken van een transfer. Daarna fiets je door een overwegend vlak gebied naar het levendige Dalyan, gelegen aan een rivierdelta bij het meer van Köycegiz. Hier verblijf je twee nachten in een prachtig gelegen pension aan de rivier, met uitzicht op de Karische rotsgraven.
De rivierdelta bij Dalyan is een beschermd natuurgebied dat bekend staat om de Caretta caretta zeeschildpadden die op het strand hun eieren komen leggen.

afstand: 40km
hoogtemeters: 400m
start/einde: Göcek / Dalyan

Dag 5

Rustdag of rondrit Dalyan (DRF-05)

Vandaag kun je een fietstocht door de omgeving maken, waarbij je langs de vele granaatappelplantages fietst.
Als alternatief programma kun je een boottocht maken met een bezoek aan het strand van Iztuzu, de authentieke stad Kaunos en de heilzame modder- en zwavelbaden aan de oevers van het Köycegiz-meer.

afstand: 30km
hoogtemeters: 250m
start/einde: Dalyan

Dag 6

Van Dalyan naar Köycegiz (DRF-06)

Vandaag fiets je naar Köycegiz aan de overzijde van het meer. Je hotel ligt aan het meer.
Köyce?iz is een traditioneel Turks stadje met een aantal historische gebouwen uit de 19e en het begin van de 20e eeuw. Op het plein vind je de ‘Leeuw van Kaunos’, een beeld dat in de jaren 60 na illegale opgravingen vanuit Kaunos naar Köyce?iz werd overgebracht. Maandag is er een traditionele markt.

afstand: 40km
hoogtemeters: 300m
start/einde: Dalyan / Köycegiz

Dag 7

Van Köycegiz naar Dalyan (DRF-07)

De laatste fietsdag in Turkije gaat langs de andere kant van het meer terug naar Dalyan, waar je met je fiets veilig naar de overkant wordt gebracht.

afstand: 35km
hoogtemeters: 500m
start/einde: Köycegiz / Dalyan

Dag 8

Transfer naar Fethiye en boot naar Rhodos (DRF-08)

Je wordt naar Fethiye gebracht en vaart over naar Rhodos. De overtocht duurt circa 2½ uur.
In Rhodos Stad wandel je zo de middeleeuwen in: de indrukwekkende stad uit de kruisvaarderstijd is bijzonder mooi gerestaureerd. ‘s Avonds is het er gezellig vertoeven.

Dag 9

Fietstocht op Symi (DRF-09)

Met een van de veer- of excursiebootjes vaar je naar het pittoreske buureilandje Symi. De boot legt aan bij zowel het Panormitis-klooster in het zuiden als de fotogenieke hoofdstad in het noorden. Je neemt de fiets mee om van noord naar zuid terug te fietsen, waar je de boot terug neemt naar Rhodos Stad.

afstand: 25km
hoogtemeters: 500m
start/einde: Symi

Dag 10

Van Rhodos stad naar Archangellos (DRF-10)

Je vervolgt je trektocht die nu langs de oostkust gaat. De bezienswaardigheden onderweg zijn het goudgele strand van Afandou, de Turkse baden van Kalithea en het Tsambika-klooster (korte maar steile wandelweg). In het dorp Archangellos word je hartelijk ontvangen door de eigenaresse van het familiehotelletje.

afstand: 40km
hoogtemeters: 400m
start/einde: Rhodos stad / Archangellos

Dag 11

Rondrit van Archangellos naar Lindos (DRF-11)

Naar Lindos maak je een dagtocht per fiets of lijnbus. Dit beroemde witte stadje ligt prachtig aan een dubbele baai. Het stadje is opgebouwd uit nauwe straatjes, in de zomer overdekt om de hitte te weren. Het is toeristisch en in het hoogseizoen heel druk, maar in voor- en naseizoen zeker de moeite waard. De kleine witte huisjes en grotere kapiteinshuizen  uit de 16e t/m 18e eeuw zijn een lust voor het oog.

De acropolis ligt bovenop de top (115m): je kunt erheen wandelen of je op een ezeltje laten vervoeren. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de baai. Je vindt er Byzantijnse waterreservoirs, het kasteel van de Johannieter orde, een Hellenistische stoa en de tempel van Athina Lindia.

afstand: 46km
hoogtemeters: 150m
start/einde: Archangellos

Dag 12

Van Archangellos naar Embonas (DRF-12)

Embonas is de volgende etappeplaats van je fietsvakantie, een bergdorp op 850m hoogte op de flanken van de Ataviros, de hoogste berg van Rhodos. Je hebt prachtig uitzicht over zee en enkele eilanden. Dit is het wijnstadje van Rhodos. Er zijn diverse gratis wijnproeverijen en een folkoremuseum.

afstand: 38km
hoogtemeters: 450m
start/einde: Archangellos / Embonas

Dag 13

Van Embonas naar Kalavarda (DRF-13)

Via het kasteel van Kritinia ga je naar Kalavarda. Het is een prachtige fietsroute direct langs de onbewoonde kust. Kalavarda is een rustig dorp aan de westkust, op steenworp afstand van de antieke stad Kamiros, zeker een bezoek waard!
Kamiros dateert uit de 6e eeuw voor Christus en is na een verwoestende aardbeving in 226 vC opnieuw opgebouwd. Tijdens een aardbeving in 142 nC is de stad opnieuw verwoest en toen verlaten. Het was in de oudheid een van de drie belangrijkste steden van Rhodos.

afstand: 33km
hoogtemeters: 600m
start/einde: Embonas / Kalavarda

Dag 14

Dagtocht vlindervallei Petaloudes (DRF-14)

Op de laatste fietsdag maak je een rondrit langs de koele vlindervallei Petaloudes (vlinderseizoen juni-september). De vlinders, een zeldzame ondersoort van de Spaanse vlag, zitten in groten getale op de bomen en bladeren, soms rijen dik. In deze zomerrustperiode eten ze niet; je mag ze niet verstoren, want als ze opvliegen vermoeien ze zich teveel om zich later te kunnen voortplanten.

afstand: 35km
hoogtemeters: 200m
start/einde: Kalavarda

Dag 15

Vertrek van Rhodos (DRF-15)

Transfer naar de luchthaven van Rhodos.

Wij scoren een 5/5 uit 16 beoordelingen
© 2013 - 2022 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.