Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Kassandra actief individueel 2020
Reis code: MKAS210I
Type tocht: Wandelen & Fietsen
Reis type: Individueel standplaats
Gebied: Chalkidiki-Kassandra
Aantal dagen: 8 (verlenging mogelijk)
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Kasssandra is een van de ‘vingers’ van het schiereiland Chalkidikí en ligt in het noorden van Griekenland, ten zuid-oosten van Thessaloniki.

Het klimaat op Kassandra is over het algemeen mild met slechts weinig regen en per jaar gemiddeld 300 dagen waarop de zon zich laat zien. Van medio juli tot eind augustus kan het heet zijn en in dit hoogseizoen is het erg druk met (strand)toeristen.
In het voorjaar (april, mei, juni) is het erg bloemrijk en ook september t/m november zijn heerlijke zachte wandelmaanden.

Het programma bestaat uit 3 fietsroutes en 3 wandelingen. De fietstochten zijn rondritten vanaf Kallithea (een ervan langs Nea Fokea); bij de wandelingen word je weggebracht naar het beginpunt en opgehaald bij het eindpunt.

Het is een reis voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de natuur, cultuur en achterland van een bekend strandvakantieoord.

Kapel van Apostel Paulus rotsformaties bij Loutra zuidwest kust Kassandra
 
Over de dagtochten
Je maakt afwisselend 3 fietstochten en 3 wandeltochten. De fietstochten zijn 50-65km lang, hoofdzakelijk over rustige asfaltwegen en soms over landwegen, alle zijn af te korten. De wandelingen zijn 15 tot 20km lang en voeren voornamelijk over landwegen en soms paden; de langste wandeling kan worden ingekort tot 13½km.

Over de reis
Al wandelend en fietsend verken je het hele eiland. Je komt langs fraaie rotsformaties (‘geomorfès’), uitgestrekte stranden, poelen en binnenzeeën met waterschildpadden en vele vogels, en wandelt midden over het eiland met aan beide kanten zicht op zee.
Vlakbij Kallithea bezoek je de opgraving van Zeus Ammon. Langs de kust o.a. bij Nea Fokea staan oude wachttorens. Onderweg zijn diverse charmante kerkjes en kapelletjes met een historie die teruggaat tot de Apostel Paulus.
De fietstochten gaan meer door ‘de bewoonde wereld’ langs leuke dorpen waar het goed pauzeren is.

Wij scoren een 5/5 uit 29 beoordelingen
© 2013 - 2021 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.