Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Wandeltrektocht ‘de Sporen van de Beer’ 2020 - NIEUW!
Reis code: PVWT310I
Type tocht: Wandelen-zwaar
Reis type: Individueel trektocht
Gebied: Valia Kalda/Smolikas
Aantal dagen: 8 (te verlengen)
Reisbeschrijving

NIEUWE REIS 2020!

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

De wandelingen voeren door de berggebieden van de Nationale Parken Valia Kalda en Vikos-Aoos (Zagoria).
De Valia Kalda en Oost-Zagoria zijn onbekende berggebieden. Hier vind je ongerepte natuur met afwisselend bossen, meertjes, kale hellingen, woeste stromen en watervallen. Hier leven beren en andere beschermde diersoorten nog in het wild. Ze zijn schuw dus de kans op een ontmoeting is minimaal, maar de sporen kom je zeker tegen!
De Smolikas is de derde hoogste berg van Griekenland. Vanaf het Drakenmeer kun je de top beklimmen, maar dan wordt het wel een lange dag.

Het is een reis voor de ervaren bergwandelaar die ook buiten de gebaande paden gaat en niet opziet tegen stenige hellingen en bergweiden zonder duidelijk pad.

naar Drakenmeer Smolikas berenspoor bordje beren

Over de wandelingen
De wandelingen liggen tussen 5 en 8½ uur netto looptijd (dus exclusief pauzes). Je kunt bij elke accommodatie verlengen; vanaf diverse locaties zijn meer wandelingen te maken.
De routes voeren voornamelijk over smalle en soms steile bergpaden. De paden zijn over het algemeen goed open en redelijk tot goed gemarkeerd. Er liggen wel regelmatig losse stenen op je pad en sommige paadjes zijn hoogtevreesgevoelig. Je moet dus vast ter been zijn en een goede conditie hebben.

Over de reis
Je start met 2 overnachtingen in Metsovo om een inlooptocht te maken. Daarna start de trektocht. Je bagage wordt vervoerd.

Wij scoren een 5/5 uit 28 beoordelingen
© 2013 - 2020 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.