Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Wandeltrektocht ‘de Sporen van de Beer’ 2021
Reis code: PVWT311I
Type tocht: Wandelen-zwaar
Reis type: Individueel trektocht
Gebied: Valia Kalda/Smolikas
Aantal dagen: 8 (te verlengen)
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

De wandelingen voeren door de berggebieden van de Nationale Parken Valia Kalda en Vikos-Aoos (Zagoria).
De Valia Kalda en Oost-Zagoria zijn onbekende berggebieden. Hier vind je ongerepte natuur met afwisselend bossen, meertjes, kale hellingen, woeste stromen en watervallen. Hier leven beren en andere beschermde diersoorten nog in het wild. Ze zijn schuw dus de kans op een ontmoeting is minimaal, maar de sporen kom je zeker tegen!
De Smolikas is de derde hoogste berg van Griekenland. Vanaf het Drakenmeer kun je de top beklimmen, maar dan wordt het wel een lange dag.

Het is een reis voor de ervaren bergwandelaar die ook buiten de gebaande paden gaat en niet opziet tegen stenige hellingen en bergweiden zonder duidelijk pad.

naar Drakenmeer Smolikas berenspoor bordje beren

Over de wandelingen
De wandelingen liggen tussen 5 en 8½ uur netto looptijd (dus exclusief pauzes). Je kunt bij elke accommodatie verlengen; vanaf diverse locaties zijn meer wandelingen te maken.
De routes voeren voornamelijk over smalle en soms steile bergpaden. De paden zijn over het algemeen goed open en redelijk tot goed gemarkeerd. Er liggen wel regelmatig losse stenen op je pad en sommige paadjes zijn hoogtevreesgevoelig. Je moet dus vast ter been zijn en een goede conditie hebben.

Over de reis
Je start met 2 overnachtingen in Metsovo om een inlooptocht te maken. Daarna start de trektocht. Je bagage wordt vervoerd.

Over de accommodaties
De accommodaties zijn zeer divers: je start in een wat luxer hotel, dan verblijf je in een aantal pensions en de laatste overnachting is in een berghut in een dorp. Overal word je hartelijk ontvangen en kun je heerlijk eten.
Tegen meerprijs kun je de laatste overnachting genieten in een luxe hotel in Konitsa, met zwembad, naast de Aoos rivier en de beroemde boogbrug.

Wij scoren een 5/5 uit 29 beoordelingen
© 2013 - 2021 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.