Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Corfu minitrekking individueel 2023
Reis code: IKWM213I
Type tocht: Wandelen-medium
Reis type: Individueel mini-trekking
Gebied: Corfu (Korfoe/Kerkyra)
Aantal dagen: 8 (te verlengen)
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Corfu (Grieks: Kerkyra) behoort tot de Ionische Eilanden. Deze liggen aan de westzijde van het Griekse vasteland in de Ionische Zee en zijn groener dan de meeste Griekse eilanden.

Corfu staat vol olijfbomen (6-10 miljoen!) en maakt olijfolie van hoge kwaliteit. Een ander locaal product is de kumquat, een kleine citrusvrucht, welke wordt ingemaakt en tot likeur verwerkt.

De reis volgt voor een deel de Corfu Trail. De totale Corfu Trail beslaat ruim 200km en bestaat uit 11 etappes. Hij loopt over het hele eiland van zuid naar noord, en slingert daarbij van oost naar west en terug.

Het is een reis voor mensen die op een bekend vakantie-eiland nieuwsgierig zijn naar de natuur en het achterland of voor wie de complete Corfu Trail misschien net iets te zwaar is.

Corfu Trail bewegwijzering noordoostkust 

Over de wandelingen
De etappes beslaan tussen 3½ en 5 uur netto wandeltijd (dus exclusief pauzes) en voeren over soms ruwe voetpaden, stenen muilezelpaden (kalderimia), landwegen, rustige asfaltweggetjes en over strand. Je wandelt over berghellingen en bergtoppen, door olijfgaarden en langs typisch Korfiotische dorpjes in het noorden van het eiland.

© 2013 - 2023 Anna Hiking. Alle rechten voorbehouden.