Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Corfu semi-trekking individueel 2024
Reis code: IKWM214I
Type tocht: Wandelen-medium
Reis type: Individueel semi-trekking
Gebied: Corfu (Korfoe/Kerkyra)
Aantal dagen: 8 (te verlengen)
Dag 1

Aankomst Liapades (CM-A)

Je wordt opgewacht bij de luchthaven van Korfoe en naar je accommodatie in Liapades gebracht (30’ rijtijd). Liapades is een prachtig antiek dorp met mooie oude huizen aan de westkust. De middag kun je doorbrengen in het dorp of aan het strand.

Dag 2

Rondwandeling westkust en het Olijvenpad (CM-02)

Vanaf Liapades wandel je over oude paden tot hoog boven de kustlijn en dan langs enkele magnifieke stranden die je uitnodigen voor een zwempauze. De route vervolgt door de eeuwenoude olijfgaarden over het Olijvenpad. Je komt weer terug op het plein van Liapades, een perfecte plek om de wandeling af te sluiten met een verfrissende dronk voordat je weer afdaalt naar je accommodatie.

wandeltijd/afstand: 4h / 13,5km
stijgen/dalen: 350m
start/einde: Liapades

Dag 3

Van Liapades naar Agios Georgios over de Romeinse Weg (CT-07)

De wandeling start met een steil wandelpaadje dat je direct hoog boven de zee brengt richting Paleokastritsa. Vanaf de weg naar Paleokastritsa ga je omhoog over een netwerk van oude geplaveide paden naar het eeuwenoude dorp Lakones en het uitzichtpunt Bella Vista (‘het beste uitzicht van Europa’).
In Lakones loop je meer dan een kilometer over het asfalt door het dorp, maar het uitzicht maakt alles goed. Vervolgens ga je weer de olijfgaarden in naar het mooie dorpje Krini: hier kun je een uitstapje maken naar de Byzantijnse vesting Angelokastro, zeker de moeite waard! Je passeert de ‘Lelievallei’en daalt dan af over een prachtig geplaveid wandelpad, de Romeinse weg, naar de westkust en dan door olijfgaarden naar het strandresort Agios Georgios Pagon.

lwandeltijd/afstand: 5h / 14km (Angelokastro: +1km enkele reis)
stijgen/dalen: 350m (Angelokastro: +150m)
start/einde: Liapades / Agios Georgios Pagon

Dag 4

Rondwandeling Afionas en de Dubbele Baai van Porto Timoni (CM-04)

Vanaf Agios Georgios stijg je eerst stevig naar het prachtige dorp Afionas, met zijn olijfoliewinkels, smalle straatjes en fraaie uitzichten. Via een voetpad daal je steil af naar de zee, waar het schiereilandje zó smal is dat je kunt kiezen aan welke van beide zijden je gaat zwemmen. Dan gaat het pad weer licht omhoog naar het grotkerkje van Agios Stylianos. De weg terug vanaf Afionas gaat over de weg en een voetpad.

wandeltijd/afstand: 3h30’ / 9,6km
stijgen/dalen: 350m
start/einde:
Agios Georgios

Dag 5

Rondwandeling Aspiotades (CM-05)

Vanaf Agios Georgios volg je een stuk de Corfu Trail langs de dorpen Prinilas en Paghi en door een vruchtbare vallei tot Aspiotades. Daar neem je afscheid van de Trail en daalt door landbouwgebied met olijfgaarden terug naar Agios Georgios.

wandeltijd/afstand: 4h / 12,3km
stijgen/dalen: 400m
start/einde: Agios Georgios Pagon

Dag 6

Van Kalami via het Erimitis schiereiland naar Kassiopi (CM-06)

Van Kalami maak je een wandeling door het schitterend natuurgebied Erimitis en langs de kust naar Kassiopi, een dorp dat zwaar onder druk staat van projectontwikkelaars. Onderweg heb je ruim gelegenheid om te zwemmen.
In Kassiopi kun je het Byzantijns kasteel bezoeken dat uittorent boven het dorp. Vanaf Kassiopi neem je de lijnbus terug naar de weg boven Kalami en daalt te voet af naar je accommodatie.

wandeltijd/afstand: 3h30’ / 10,7km
stijgen/dalen: 300m
start/einde: Kalami / Kassiopi

Dag 7

De noordoostkust en bergflanken, rondwandeling vanuit Kalami (CT-11)

Vandaag maak je een rondwandeling vanuit Kalami, waarbij je de noordoost-kant van het eiland ontdekt. Na paadjes boven de kust langs ga je steil omhoog richting het dorpje Porta, Santa en verder naar de ruïnes van Mengoulas. De uitzichten over het zuidwesten en noordwesten zijn echt adembenemend.
Na Mengoulas klim je nog wat verder tot een gravelweg aan de oostflank van de Pantokrator. Je daalt af naar het dorpje Katavolos en steekt vervolgens de hoofdweg over om bij Kaminaki te komen, en langs prachtige baaitjes wandel je het laatste uurtje terug naar Kalami.

wandeltijd/afstand: 5h / 15km
stijgen/dalen: 550m
start/einde: Kalami

Dag 8

Vertrek van Corfu (CT-V)

Je wordt opgehaald bij de accommodatie en weggebracht naar de luchthaven, Corfu Stad of de veerhaven.