Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Kassandra wandelen 2020 - NIEUW!
Reis code: MKWS210I
Type tocht: Wandelen-medium
Reis type: Individueel standplaats
Gebied: Chalkidiki-Kassandra
Aantal dagen: 7 (verlenging mogelijk)
Reisbeschrijving

NIEUWE REIS 2020!

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Kasssandra is een van de ‘vingers’ van het schiereiland Chalkidikí en ligt in het noorden van Griekenland, ten zuid-oosten van Thessaloniki.

Het klimaat op Kassandra is over het algemeen mild met slechts weinig regen en per jaar gemiddeld 300 dagen waarop de zon zich laat zien. Van medio juli tot eind augustus kan het heet zijn en in dit hoogseizoen is het erg druk met (strand)toeristen.
In het voorjaar (april, mei, juni) is het erg bloemrijk en ook september t/m november zijn heerlijke zachte wandelmaanden.

Het is een reis voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de natuur, cultuur en achterland van een bekend strandvakantieoord.

Agios Nikolaos kerk bij Mavrobara geomorfes Kassandra westkust Kassandra

Over de wandeltochten
Het programma bestaat uit 5 wandelingen van 13½ tot 19½km. Ze voeren voornamelijk over landwegen en soms paden; de langste wandeling kan worden ingekort tot 13½km.

Je wandelt langs fraaie rotsformaties (‘geomorfès’), uitgestrekte stranden, poelen en binnenzeeën met diverse soorten zeldzame waterschildpadden en vele vogels, en hebt onderweg bijna steeds zicht op zee. Vlakbij Kallithea bezoek je de opgraving van Zeus Ammon. Onderweg zijn diverse charmante kerkjes en kapelletjes met een historie die teruggaat tot de Apostel Paulus.

Wij scoren een 5/5 uit 29 beoordelingen
© 2013 - 2021 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.