Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
NIEUW!! Rhodos individuele fietstocht 2022
Reis code: DRFT222I
Type tocht: Fietsen
Reis type: Individueel trektocht
Gebied: Rhodos
Aantal dagen: 8 (te verlengen)
Reisbeschrijving

NIEUWE REIS 2022

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Op de fiets ontdek je het Griekse eiland Rhodos, het eiland van zonnegod Helios. Het landschap is verrassend groen en de zee is echt zo blauw als op de plaatjes. Er zijn tochten langs zee en door het heuvelachtige binnenland en vrijwel alle cultuurhistorische bezienswaardigheden van het eiland liggen langs de route. Je overnacht op vier verschillende locaties.

schapen op de route Kritinia en Chalki Moni Kamiri

Over de fietstochten
De routes voeren voornamelijk over verharde autoluwe binnenwegen. Er zijn wat stukjes onverhard, met de hybride fietsen zijn die prima te doen.

Over de reis
Je verblijft eerst 2 nachten in Rhodos stad. Hiervandaan vaar je naar het buureilandje Symi, waar je een tocht dwars over het eilandje maakt.
Daarna fiets je van Rhodos stad naar Archangellos aan de oostkust, waar je weer 2 nachten blijft. Hier maak je een rit naar Lindos.
Dan steek je het eiland over naar Embonas, een wijnstadje op de berghelling van de Ataviros aan de westkust, voor één overnachting.
Via het kasteel van Kritinia en de opgravingen van Kamiros fiets je naar Kalavarda. Hier overnacht je weer 2 keer, met een rondrit naar de vlindervallei Petaloudes.

Wij scoren een 5/5 uit 17 beoordelingen
© 2013 - 2022 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.