Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Rhodos individuele fietstocht 2024
Reis code: DRFT224I
Type tocht: Fietsen
Reis type: Individueel trektocht
Gebied: Rhodos
Aantal dagen: 8 (te verlengen)
Dag 1

Aankomst op Rhodos (DRF-01R)

Je wordt opgewacht bij de luchthaven en naar Rhodos stad gebracht. Hier wandel je zo de middeleeuwen in: de indrukwekkende stad uit de kruisvaarderstijd is bijzonder mooi gerestaureerd. ‘s Avonds is het er gezellig vertoeven.

Dag 2

Fietstocht op Symi of stadswandeling Rhodos Stad (DRF-09)

In Rhodos stad wandel je zo de middeleeuwen in: de indrukwekkende stad uit de kruisvaarderstijd is bijzonder mooi gerestaureerd. Je hebt hier een hele dag te besteden.
Je kunt ook een excursie boeken naar het pittoreske buureilandje Symi. Op het eiland bezoek je zowel het Panormitis-klooster in het zuiden als de fotogenieke hoofdstad in het noorden. Sportievelingen nemen de fiets mee om van zuid naar noord terug te fietsen.

afstand: 25km
hoogtemeters: 500m
start/einde: Symi

Dag 3

Van Rhodos stad naar Archangellos (DRF-10)

Je start je trektocht langs de oostkust. De bezienswaardigheden onderweg zijn het goudgele strand van Afandou, de Turkse baden van Kalithea en het Tsambika-klooster (korte maar steile wandelweg). In het dorp Archangellos word je hartelijk ontvangen door de eigenaresse van het familiehotelletje.

afstand: 40km
hoogtemeters: 400m
start/einde: Rhodos stad / Archangellos

Dag 4

Van Archangellos naar Lindos en terug (DRF-11)

Vandaag fiets je naar Lindos. Dit beroemde witte stadje ligt prachtig aan een dubbele baai. Het stadje is opgebouwd uit nauwe straatjes, in de zomer overdekt om de hitte te weren. Het is toeristisch en in het hoogseizoen heel druk, maar in voor- en naseizoen zeker de moeite waard. De kleine witte huisjes en grotere kapiteinshuizen  uit de 16e t/m 18e eeuw zijn een lust voor het oog.
De acropolis ligt bovenop de top (115m): je kunt erheen wandelen of je op een ezeltje laten vervoeren. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de baai. Je vindt er Byzantijnse waterreservoirs, het kasteel van de Johannieter orde, een Hellenistische stoa en de tempel van Athina Lindia.
Je fietst dezelfde route terug. Je kunt ook heen en terug met de lijnbus.

afstand: 46km
hoogtemeters: 150m
start/einde: Archangellos

Dag 5

Van Archangellos naar Embonas (DRF-12)

Embonas is de volgende etappeplaats van je fietsvakantie, een bergdorp op 850m hoogte op de flanken van de Ataviros, de hoogste berg van Rhodos. Je hebt prachtig uitzicht over zee en enkele eilanden. Dit is het wijnstadje van Rhodos. Er zijn diverse gratis wijnproeverijen en een folkoremuseum.

afstand: 38km
hoogtemeters: 450m
start/einde: Archangellos / Embonas

Dag 6

Van Embonas naar Kalavarda (DRF-13)

Via het kasteel van Kritinia ga je naar Kalavarda over prachtige fietsroute direct langs de onbewoonde kust. Kalavarda is een rustig dorp aan de westkust, op steenworp afstand van de antieke stad Kamiros, zeker een bezoek waard!
Kamiros dateert uit de 6e eeuw voor Christus en is na een verwoestende aardbeving in 226 vC opnieuw opgebouwd. Tijdens een aardbeving in 142 nC is de stad opnieuw verwoest en toen verlaten. Het was in de oudheid een van de drie belangrijkste steden van Rhodos.

afstand: 33km
hoogtemeters: 600m
start/einde: Embonas / Kalavarda

Dag 7

Dagtocht vlindervallei Petaloudes (DRF-14)

Op de laatste fietsdag maak je een rondrit langs de koele vlindervallei Petaloudes (vlinderseizoen juni-september). De vlinders, een zeldzame ondersoort van de Spaanse vlag, zitten in groten getale op de bomen en bladeren, soms rijen dik. In deze zomerrustperiode eten ze niet; je mag ze niet verstoren, want als ze opvliegen vermoeien ze zich teveel om zich later te kunnen voortplanten.

afstand: 35km
hoogtemeters: 200m
start/einde: Kalavarda

Dag 8

Vertrek van Rhodos (DRF-15)

Transfer naar de luchthaven van Rhodos.