Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Wandelen Kos en Leros 2024
Reis code: DKWH224I
Type tocht: Wandelen-medium
Reis type: Individueel eilandhoppen
Gebied: Dodekanese eilanden
Aantal dagen: 8 (te verlengen)
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

De eilanden Kos en Leros bevinden zich in het zuidoostelijk deel van de Egeïsche zee, voor de Turkse westkust. Deze regio is bekend om zijn milde klimaat. De eilanden zijn verrassend groen en lenen zich dankzij talrijke onverharde paden goed voor wandelen.

Kos: Mastichari vanaf de boot Kos Mastichari windmolen Kos Stad Leros: Agios Isidoros kerkje in zee

Over de reis
Je verblijft de eerste twee nachten op Kos in het dorp Mastichari, waar je kunt kiezen uit 2 wandelingen. De derde dag vaar je via Kalymnos, het eiland van de sponzenvissers, naar Leros. Op Kalymnos heb je even tijd om de sfeer van het eiland te proeven en misschien een korte wandeling te maken. Op Leros blijf je drie nachten in het havenstadje Lakki. Je vaart terug naar Kos, waar je nog twee nachten in de hoofdstad Kos Stad verblijft.

Over de wandelingen
De meeste wandelingen zijn 3½ tot 5 uur netto wandeltijd; alleen de Dikeos wandeling is wat korter (2½ uur). De paden en landwegen zijn over het algemeen in goede toestand. Toch liggen er wel losse stenen en kunnen er een paar steile stukjes inzitten.
We adviseren je dan ook om voorbereid op reis te gaan, met goed ingelopen wandelschoenen die de enkels omsluiten. Dan heb je meer plezier van je wandelingen!

Het is een reis voor mensen die graag te voet het binnenland van eilanden verkennen.