Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur

Update Corona 30-5

30/05/2020

Vanaf 25 mei zijn een aantal maatregelen versoepeld in Griekenland. Als eerste is dat merkbaar aan de horeca: buitenterrassen zijn weer geopend. Verder is er weer verkeer mogelijk van en naar de eilanden.
Vanaf 1 juni  zullen hotels en campings met een vergunning voor het hele jaar weer opengaan.
Vanaf 15 juni mogen de seizoenshotels weer open en worden er buitenlandse vluchten toegelaten vanuit landen ‘met goede epidemiologische karakteristieken’ (er staat niet bij welke dat zijn) op Athene.
Vanaf 1 juli worden buitenlandse vluchten toegestaan op alle luchthavens van Griekenland, met uitzondering van landen ‘met slechte epidemiologische karakteristieken’ (waarschijnlijk wordt later bekendgemaakt welke dat zijn).
Voor inkomende bezoekers zullen er geen voorwaarden of gezondheidstests van toepassing zijn, noch een quarantaine. Steeksproefgewijs zullen er monsters worden genomen.

Voor informatie zie de officiële website van het Grieks Ministerie voor Toerisme: http://www.visitgreece.gr/en/home/about_covid_19.
Voor een reisadvies op de Nederlandse website van Buitenlandse Zaken, specifiek voor Griekenland zie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/griekenland/reizen/reisadvies.
Wij scoren een 5/5 uit 17 beoordelingen
© 2013 - 2022 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.