Readability:  A A A    |   More contrastBack to colors
Saronische eilanden op de fiets 2022
Travel code: SIFH212I
Tour type: Fietsen
Travel type: Individueel minitrekking
Area: Saronische eilanden
Number of days: 8 (te verlengen)
Day 1

Aankomst in Athene, stadsrondrit per fiets (SIFH1)

Je vakantie start in Athene. Bij tijdige aankomst neem je ’s middags deel aan de gegidste fietstocht door de stad. De tocht start om 18:00 uur, duurt 3 uur en staat onder leiding van een Engelstalige gids. Je gebruikt ‘city bikes’ met normaal stuur en enkele versnellingen. Het gezelschap kent maximaal 15 deelnemers. Als je vlucht later dan 15:00 uur arriveert, maak je deze tour de volgende morgen.

fietstijd: 3 uur
overnachting: Athene

Day 2

Naar Poros (SIFH2)

Bij late aankomst op dag 1 maak je eerst ’s morgens om 9:30 de gegidste fietstocht door Athene.
Je wordt naar de haven Piraeus gebracht. Normaliter staat hier je fiets te wachten. Je tekent de benodigde papieren en maakt een snelle testrit op de kade. Dan ga je met je bagage en fiets aan boord en vaart in 2½ uur naar Poros. Sommige dagen is er alleen een draagvleugelboot waar de fiets niet op kan. In dat geval wordt de fiets vooruitgestuurd en neem je hem in Poros in ontvangst.
Afhankelijk van de aankomst van de boot heb je de gelegenheid om een eerste fietstocht op Poros te maken. Er is een korte route langs het Zoodochos Pigi klooster met twee uitbreidingen naar het strand en Poros stad op het schiereilandje. De tochten kunnen ook later in het programma worden gereden.

afstand: 15km (extra naar strand: 4km; extra naar stad: 4km)
stijgen/dalen: 350m (extra naar strand: 220m; extra naar stad: 50m)
overnachting: Poros

Day 3

West en Centraal Poros (SIFH3)

De route van vandaag leidt je over het westelijk en centrale deel van Poros. Eerst rijd je langs de kust naar het westen waar je kunt stoppen bij een voormalige Russische legerbasis. Op het westelijkste punt kun je wandelen naar de prachtig gerestaureerde vuurtoren, een uur heen en weer over een stenig pad.
Door bebost gebied stijg je geleidelijk naar een kleine hoogvlakte, een van de weinige vruchtbare landbouwgronden van Poros. Boven gekomen kun je een ommetje maken naar de prachtige opgraving van de tempel van Poseidon. Je eindigt met een stevige afdaling naar Poros stad.

afstand: 15km (extra naar tempel van Poseidon: 2km; wandeling naar vuurtoren: 3km)
stijgen/dalen: 375m (extra naar tempel van Poseidon: 25m; wandeling naar vuurtoren: vlak)
overnachting: Poros

Day 4

Galatas en vogelreservaat Psifta op de Peloponnesos (SIFH4)

Met je fiets aan de hand ga je aan boord van het bootje naar Galatas op de Peloponnesos (ter plekke te betalen). Hier start een fijne fietstocht door agrarisch gebied. Je stijgt naar het stadje Taktikoupolis en daalt vandaar stevig naar de kust. Langs de kust peddel je rustig verder naar de wetlands van Psifta, een beschermd vogelgebied rondom een ondiepe lagune.
Het laatste stuk rijd je over dezelfde weg weer richting Galatas, waar je met het veerbootje terugvaart naar Poros.

afstand: 31km
stijgen/dalen: 250m
overnachting: Poros

Day 5

Naar Aegina (SIFH5)

Als de boot laat vertrekt kun je nog een fietstocht maken op Poros (zie dag 2).
Op Aegina kun je per fiets de leuke havenstad met haar opgraving en musea verkennen. Als je vroeg bent, kun je vandaag de fietstocht van dag 6 maken en de volgende dag een wandeling.

overnachting: Aegina

Day 6

Rondrit naar het vissersdorp Perdika of een wandeling (SIFH6)

Vandaag heb je diverse mogelijkheden om er een ontspannen dag van te maken. De fietstocht voert langs de kust naar het vissersdorpje Perdika in het zuiden.
Je kunt ook een wandeling maken naar de Antieke Olijfgaard of de Ellianos bergtop (532m).
Wil je een dag rust, dan kun je met een vissersbootje naar het onbewoond eiland Moni varen. Hier is een rotsstrand met strandstoelen en een strandbar/taverna aan een baai met schitterend blauw water.

afstand: 20km
stijgen/dalen: niet!
overnachting: Aegina

Day 7

Rondrit Aegina en Aphaia tempel (SIFH7)

Vandaag ga je het binnenland in. Je stijgt geleidelijk naar het klooster van Agios Nektarios, de beschermheilige van het eiland en doel van menig Grieks-Orthodoxe pelgrim. Vandaar daal je af naar de oostkust. Nog weer een korte stijging brengt je bij de tempel van Aphaia (165m hoogte), de parel van Aegina!
Na een bezoek daal je af naar Agia Marina, een strandresort. Dan is het rustig doorpeddelen naar Portes, gevolgd door een stevige klim naar het gehucht Anitseo: hier kun je bijkomen in een fantastische taverna. Even naast de weg ligt een prachtige Byzantijnse kerk, gebouwd op en van de restanten van de vroegere tempel van Zeus Hellanios.
Tenslotte daal je weer af naar de westkust en terug naar Aegina stad.

afstand: 45km (extra naar de tempel van Aphaia: 4km)
stijgen/dalen: 600m (extra naar de tempel van Aphaia: 165m)
overnachting: Aegina

Day 8

Terug naar Athene en vertrek (SIFH8)

Met je fiets en je bagage neem je de veerboot terug naar Piraeus. Hier lever je je fiets in en eindigt je arrangement. Als je geen verlenging hebt geboekt, ga je met de luchthavenbus of een taxi naar de luchthaven en vliegt terug. In verband met de reistijd moet je vlucht na 14:00 uur vertrekken, anders is een extra overnachting in Athene noodzakelijk.

© 2013 - 2022 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.