Readability:  A A A    |   More contrastBack to colors
Corfu Trail buiten seizoen individueel 2024
Travel code: IKWS214I
Tour type: Wandelen-medium
Travel type: Individueel standplaats
Area: Corfu eiland
Number of days: 8 (te verlengen)
Day 1

Naar Corfu Stad (CT-AC)

Je wordt opgehaald bij de luchthaven van Corfu en naar je accommodatie in Corfu Stad gebracht.

Day 2

Van Stavros (Coyevinas) via de Agii Deka top naar Pelekas (CT-05)

Je wordt naar het beginpunt gebracht in het dorp Stavros. Hier start je over een prachtig voetpad dat om de berg Agii Deka heen draait. Vanuit het dorp Ano Garouna klim je vervolgens steil omhoog naar de top van de Agii Deka, in de tweede hoogste vrijstaande top van Corfu. Op de top vind je een klooster in een kersentuin wat uitnodigt voor een pauze.
Via oude ezelspaadjes daal je af naar het gelijknamige dorpje  en verder via een weg naar het pittoreske dorpje Sinarades. Hier kun je wellicht het locale folkloremuseum bezoeken (afhankelijk van de openingstijden).
Buiten Sinarades kom je bij het uitzichtpunt Aerostato, een van de mooiste uitzichtpunten van het eiland. Vervolgens wandel je nog op mooie paden door olijfgaarden en met steeds weer fantastische uitzichten naar het dorp Pelekas.

wandeltijd/afstand: 6h / 17km
stijgen/dalen: 650m
start/einde: Stavros / Pelekas

Day 3

Van Giannades via Liapades naar Lakones (CT-06a)

Je start in het pittoreske dorpje Giannades. Met uitzicht op de Ropa vallei klim je de olijfwouden in en wandel je door ?op het oog? verlaten boomgaarden naar het dorp Liapades, een antiek dorp met mooie oude huizen.
Vanaf Liapades neem je een steil wandelpaadje dat je direct hoog boven de zee brengt richting Paleokastritsa. Vanaf de weg naar Paleokastritsa ga je omhoog over een netwerk van oude geplaveide paden naar het eeuwenoude dorp Lakones en het uitzichtpunt Bella Vista (‘het beste uitzicht van Europa’).

looptijd/afstand: 4h30’ / 12,0km
stijgen/dalen: 390m / 350m
start/einde: Giannades / Lakones

Day 4

Dag in Corfu Stad (CS-C1)

Je maakt een rondwandeling door het historisch centrum. Je komt langs Faliraki strand en de forten die erbovenuit torenen. Dan langs de kerken van Agios Spyridon (de beschermheilige van het eiland) en Antivouniotissa. Je komt ook langs het archeologisch museum en de Britse begraafplaats.

Day 5

Van Lakones via de Romeinse Weg naar Afionas (CT-07a)

In Lakones loop je meer dan een kilometer over het asfalt door het dorp, maar het uitzicht maakt alles goed. Vervolgens ga je de olijfgaarden in naar het mooie dorpje Krini: hier kun je een uitstapje maken naar de Byzantijnse vesting Angelokastro, zeker de moeite waard! Je passeert de ‘Lelievallei’en daalt dan af over een prachtig geplaveid wandelpad, de Romeinse weg, naar de westkust en dan door olijfgaarden naar het strandresort Agios Georgios Pagon.
Vanaf Agios Georgios stijg je weer stevig naar het prachtige dorp Afionas, met zijn olijfoliewinkels, smalle straatjes en fraaie uitzichten. Via een voetpad daal je steil af naar de zee, waar het schiereilandje zó smal is dat je kunt kiezen aan welke van beide zijden je gaat zwemmen. Dan gaat het pad weer licht omhoog naar het grotkerkje van Agios Stylianos. Je wandelt terug naar Afionas.

looptijd/afstand: 5h45’ / 17,4km (Angelokastro: +1km enkele reis)
stijgen/dalen: 560m / 450m (Angelokastro: +150m)
start/einde: Lakones / Afionas

Day 6

Kentroma-Kalami: de noordoostkust en bergflanken (CT-11a)

Je start in het dorp Kentroma voor een wandeling waarbij je de noordoost-kant van het eiland ontdekt. Je gaat steil omhoog richting het dorpje Porta, Santa en verder naar de ruïnes van Mengoulas. De uitzichten over het zuidwesten en noordwesten zijn echt adembenemend.
Na Mengoulas klim je nog wat verder tot een gravelweg aan de oostflank van de Pantokrator. Je daalt af naar het dorpje Katavolos en steekt vervolgens de hoofdweg over om bij Kaminaki te komen, en langs prachtige baaitjes wandel je het laatste uurtje terug naar Kalami.

wandeltijd/afstand: 4h15’ / 13km
stijgen/dalen: 430 / 550m
start/einde: Kalami

Day 7

Groene stadswandeling over het Analipsi schiereiland onder Corfu Stad (CS-C2)

Vanuit Corfu stad maak je een wandeling over het Analipsi schiereiland. Hier vind je diverse bezienswaardigheden uit de oudheid: de Griekse tempel in het park Mon Repos, de Byzantijnse kruiskoepelkerk van Iason en Sosipatros (discipelen van de apostel Paulus) en het Vlacherna klooster. Dit witte kloostertje in zee is een zeer fotogeniek punt. Via Paleopolis en het Kanoni gebied wandel je terug naar het centrum.

wandeltijd/afstand: 3h30’ / 12,3km
stijgen/dalen: 135m
start/einde: Korfoe stad

Day 8

Vertrek van Corfu (CT-V)

Je wordt opgehaald bij de accommodatie en weggebracht naar de luchthaven, Corfu Stad of de veerhaven.