Readability:  A A A    |   More contrastBack to colors
VOORLOPIG NIET BOEKBAAR! Pilion semi-trekking individueel 2024
Travel code: SPWM214I
Tour type: Wandelen-medium
Travel type: Individueel semi-trekking
Area: Pilion (schiereiland)
Number of days: 8 (uit te breiden)
Tour description

IN VERBAND MET HET NOODWEER VAN 2023 IS DEZE REIS VOORLOPIG NIET BOEKBAAR.
De paden zijn deels verwoest en de toegangswegen nog niet begaanbaar. Na de winter zullen we onderzoeken of we de reis voor het najaar van 2024 kunnen aanbieden.

Het schiereiland Pilion ligt als een krul om de Pagasitische Golf. De kustlijn om deze golf is glooiend, met veel zandstranden en charmante havenplaatsjes. De kustlijn aan de andere kant, naar de Egeïsche Zee, is ruig en bestaat uit kliffen met daartussen verstopte strandjes en baaitjes.

Dwars over het schiereiland loopt een bergketen met mysterieuze bossen en klaterende beekjes. Je kunt je goed voorstellen dat hier de Centauren rondwaarden, ruwe wezens met een mannentorso op een paardenlichaam. Een vriendelijker centaur was Chiron, de grondlegger van de chirurgie en leermeester van Jason en Aesculapios. Een van de wandelingen voert langs de magische plek waar hij zou hebben verbleven.

Over de wandelingen
Je maakt de eerste wandelingen rondom Tsangarada en wandelt daarna naar Kala Nera; de bagage wordt vervoerd. Vanaf Kala Nera maak je twee rondwandelingen en een wandeling naar Ano Lechonia; vanaf het eindpunt word je naar Portaria gebracht. Dan volgt nog een rondwandeling vanaf Portaria. De wandelduur ligt tussen de 4½ en 5½ uur exclusief pauzes; je kunt vaak eerder stoppen en een taxi bellen (eigen kosten).

De wandelingen gaan vaak over brede “kalderimia” (klassieke muilezelpaden), soms over landwegen, soms over kleine en mogelijk overgroeide paadjes. De routes zijn gemarkeerd met bordjes en staan aangegeven op de wandelkaart; de paden worden redelijk tot goed onderhouden.

Het verdient aanbeveling om getraind op reis te gaan, met goed ingelopen wandelschoenen die de enkels omsluiten. Goede schoenen zorgen ervoor dat je niet zo op je voeten hoeft te letten, en dus meer van de omgeving kunt genieten.

Het arrangement kan worden geboekt van 15 januari t/m 31 juli en van 1 september t/m 15 december. Houd er wel rekening mee dat in de winter weinig gelegenheden open zijn en je een stevige kans hebt op regen en zelfs sneeuw. Alle accommodaties hebben ook een goede keuken, dus je diner is verzekerd. De beste periode is van medio april tot eind juni, en dan september tot half november.

Het is een reis voor mensen die houden van rustieke paadjes en al wandelend graag de zee zien.

Kala Nera Routemarkering Pilion Centaurenpad Pilion