Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Samos semitrekking individueel 2024
Reis code: ASWM214I
Type tocht: Wandelen-medium
Reis type: Individueel semi-trekking
Gebied: Egeïsche eilanden
Aantal dagen: 8 (te verlengen)
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Samos behoort tot de Anatolische of Noord-Egeïsche eilanden en ligt in de Egeïsche Zee. Het is bereikbaar vanuit Athene per veerboot (circa 10 uur varen) of per vliegtuig (via Athene of per charter).

Je verblijft op 3 locaties op het eiland: Karlovasi, Kokkari en Pythagorion. Alle drie de overnachtingslocaties liggen aan de kust met volop gelegenheid tot zwemmen in de Egeïsche Zee.

Hoewel het eiland in de zomer veel toeristen trekt, zijn de paden rustig en zul je weinig mensen tegenkomen, behalve bij de populaire watervallen van Potami.

 Samos Potami Metamorfosis Samos Seitani Samos Karlovasi

Over de wandelingen
Vanuit Karlovasi wandel je naar het fotogenieke Potami strand en de schitterende watervallen in een nauwe kloof. Dan kom je bij de idyllische stranden van Mikro en Megalo Seitani.

Vanuit Kokkari maak je twee prachtige wandelingen door de beroemde nachtegalenvallei, een van de meest groene delen van Samos.

Vanuit Pythagorion verken je de olijfgaarden en sinaasappelboomgaarden rondom Myli. Je maakt een rondwandeling om Pythagorion langs de klassieke stadsmuren en je kunt de imposante 6e-eeuwse Efpalinos tunnel bezoeken, UNESCO werelderfgoed.

De wandelingen voeren voornamelijk over stenige paden, landwegen en soms over geplaveide muildierpaden (‘kalderimia’). De routes zijn gemarkeerd. De meeste wandelingen duren circa 4½ uur netto looptijd (dus exclusief pauzes), soms kun je de wandeling verlengen of verkorten.

Het is een reis voor actieve natuur- en rustzoekers die kunnen genieten van zowel idyllische stranden als levendige dorpjes.