Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Over ons

Over Anna en Fred en hun Griekenland

We zijn verstokte Griekenlandgangers, met sinds augustus 2009 een eigen huis in het bergland net ten zuiden van Ioannina. Onze liefde voor het land, de cultuur, het klimaat, het eten, de taal en de inwoners is gegroeid sinds we er in 1991 voor het eerst voet aan de grond zetten.

We voelen ons er thuis, en willen dat gevoel graag overbrengen. Daarom hebben we in 2006 AnnaHiking opgericht. Sinds 2007 tonen we onze gasten de prachtige bergen van Griekenland.

Veel mensen kennen Griekenland van “de stranden”. Is er dan nog meer?

Profitis Ilias kerkje Xirovouni

Jazeker, het bergachtige vasteland biedt de traditionele levenswijze, dicht bij de natuur, met de contrasten van de zinderende vlakten en koele beschaduwde bergen. Geen stranden, maar klaterende beekjes, kleine huizen die zich aan de bergwand vastklampen en een hartelijke en gastvrije bevolking.

Ook veel eilanden hebben achter de stranden een binnenland dat uitnodigt om te voet verkend te worden. Kerkjes en kloostertjes die liefdevol worden onderhouden, oude paden, archeologische schatten, mythen en tradities.

Dát is het Griekenland waarmee we je graag willen laten kennismaken.

Omdat we de taal inmiddels goed spreken, ingeburgerd zijn in de (eet)gewoonten en zeden, en de weg kennen, pretenderen we dit ook te kunnen.
Daarnaast zijn we bioloog en kunnen je dus van alles vertellen over de natuur, en dingen wijzen waar je anders wellicht aan voorbij zou gaan.

Meer lezen over Noord-Griekenland?

Edicola boek Noord-GriekenlandAnnelies heeft samen met Kees Rodenburg een boek geschreven over de Noord-Griekse provincies Epirus en Thessalië (met o.a. de Pindos en Pilion), uitgebracht bij Edicola.

We nodigen je uit om met ons mee te gaan!

Over Griekenland Lees meer over het land, de gebieden, gewoontes en bijzonderheden. Lees meer
Wandelen in Griekenland Wat kun je verwachten als wandelaar? Hoe kun je je voorbereiden? Waar kun je goed wandelen? Lees meer
Fietsen in Griekenland Hoe zijn de wegen? Hoe organiseer je je fietsvakantie? Lees meer