Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Naxos Strada indivueel 2024
Reis code: CNWT214I
Type tocht: Wandelen-medium
Reis type: Individueel trektocht
Gebied: Cycladen eilanden
Aantal dagen: 10 (uit te breiden)
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Naxos is het grootste eiland van de Cycladen-groep en ligt in de Egeïsche Zee. Je kunt vliegen op Santorini, Mykonos of Athene en varen naar Naxos. Naxos heeft een luchthaven, maar die wordt alleen bediend vanuit Athene.

Naxos Strada bordjeDe Naxos Strada is een route van 50 kilometer. Hij loopt van Plaka in het westen naar Apollonas in het noorden. Je wandelt hem in 4 etappes (de orde en blauwe lijnen op de kaart). In de reis zit ook een rondwandeling langs de Demeter tempel in het zuiden, een rondwandeling over de hoogste top van het eiland, Zas, en een aftakking van de Strada naar Lionas aan de oostkust.

Je verblijft de eerste drie nachten in Naxos stad ofwel Chora, dicht bij de haven. Daarna heb je twee overnachtingen in Filoti, een charmant dorp met diverse horeca en winkeltjes, tegen de berghelling op gebouwd. Dan wandel je naar het noorden, naar Koronos. Ook hier zijn veel gezellige taverna’s, cafés met fraai uitzicht, een gezellig plein en een ouderwetse schoenmaker. Je eindigt met twee overnachtingen in Apolonnas, een dorpje in het noorden aan een beschutte baai. Hier ligt een van de ‘kouroi’, een reusachtig marmeren beeld.

Het is een reis voor mensen die willen genieten van cultuur en natuur en van de contrasten tussen levendige dorpen en een bergachtig binnenland.

Hoogtepunten van de reis

  • De 2800 jaar oude Kouros beelden van Naxos.
  • De tempel van Demeter.
  • 360° uitzicht vanaf de top Zas (1000m hoogte).
  • Oude geplaveide paden door een ongerept binnenland.
  • Charmante en gastvrije dorpen.


Over de wandelingen

De wandelingen gaan deels over (geplaveide) paden, deels over landwegen en kleine stukjes over rustige asfaltwegen. De paden zijn goed onderhouden, vaak geplaveid, maar kunnen wel stenig zijn. We adviseren je dan ook om voorbereid op reis te gaan, met goed ingelopen wandelschoenen die de enkels omsluiten. Dan heb je meer plezier van je wandelingen! De markering is over het algemeen goed.

De meeste wandelingen liggen tussen 4¼ en 5½ uur netto wandeltijd (dus exclusief pauzes). De laatste dag is een hele korte wandeling met daarna gelegenheid om bij te komen in het charmante dorp of op het strand; je kunt de wandeling ook uitbreiden.

De paden zijn goed onderhouden, vaak geplaveid, maar kunnen wel stenig zijn. We adviseren je dan ook om voorbereid op reis te gaan, met goed ingelopen wandelschoenen die de enkels omsluiten. Dan heb je meer plezier van je wandelingen!

Naxos kouros Apollonas Apollonas haven Naxos routemarkering