Readability:  A A A    |   More contrastBack to colors
Tinos wandeltocht individueel 2023
Travel code: CTWM213I
Tour type: Wandelen-medium
Travel type: Individueel mini-trekking
Area: Cycladen eilanden
Number of days: 7 (in te korten en uit te breiden)
Tour description

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Tinos is een eiland van de Cycladen-groep en ligt in de Egeïsche Zee. Het is makkelijk bereikbaar vanaf de luchthavens van Athene, Mykonos, Naxos of Santorini met de veerboot.
Tinos staat bekend als het ‘Lourdes van Griekenland’. Op 15 augustus (Maria Hemelvaart) komen er duizenden pelgrims naar de Panagia Evangelistria kerk.
Je verblijft in 2 locaties. Je maakt drie rondwandelingen vanuit Falatados, wandelt dan van Falatados naar Chora, en eindigt met een rondwandeling bij Ormos Panormos in het noorden van het eiland.

Het is een reis voor natuur- en rustzoekers die willen genieten van het contrast tussen idyllische stranden en een ruig binnenland.

Over de wandelingen
De wandelingen gaan deels over (geplaveide) paden, deels over landwegen en soms over rustige asfaltwegen. De wandelduur is tussen 2 en 7 uur exclusief pauzes, soms kun je kiezen uit twee routes.

De paden zijn goed, al liggen er wel losse stenen en kunnen er een paar steile stukjes inzitten. We adviseren je dan ook om voorbereid op reis te gaan, met goed ingelopen wandelschoenen die de enkels omsluiten. Dan heb je meer plezier van je wandelingen!

Kerkje bij Mirsini ommuurde paden Livada strand

© 2013 - 2023 Anna Hiking. Alle rechten voorbehouden.