Readability:  A A A    |   More contrastBack to colors
Rhodos individuele fietstocht 2024
Travel code: DRFT224I
Tour type: Fietsen
Travel type: Individueel trektocht
Area: Rhodos
Number of days: 8 (te verlengen)
Tour description

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Op de fiets ontdek je het Griekse eiland Rhodos, het eiland van zonnegod Helios. Het landschap is verrassend groen en de zee is echt zo blauw als op de plaatjes. Er zijn tochten langs zee en door het heuvelachtige binnenland en vrijwel alle cultuurhistorische bezienswaardigheden van het eiland liggen langs de route. Je overnacht op vier verschillende locaties.

schapen op de route Kritinia en Chalki Moni Kamiri

Over de fietstochten
De routes voeren voornamelijk over verharde autoluwe binnenwegen. Er zijn wat stukjes onverhard, met de hybride fietsen zijn die prima te doen.

Over de reis
In Rhodos Stad wandel je zo de middeleeuwen in: de indrukwekkende stad uit de kruisvaardertijd is bijzonder mooi gerestaureerd. De eerste volle dag kun je kiezen tussen een excursie naar het pittoreske eilandje Symi of rondwandelen door Rhodos Stad. Op Symi bezoek je zowel het Panormitis klooster in het zuiden als de fotogenieke hoofdplaats in het noorden. Sportievelingen nemen de fiets mee om van zuid naar noord te fietsen.
Je vervolgt je fietsvakantie naar de oostkust van Rhodos. Behalve het goudgele strand van Afandou zijn de Turkse baden van Kalithea en het Tsambika-klooster de bezienswaardigheden, voordat de eigenaresse van het familiehotelletje in Archangellos zich over je ontfermt. Naar Lindos maak je een dagtocht per fiets of lijnbus. Dit beroemde witte stadje ligt prachtig aan een dubbele baai.
Embonas is de volgende etappeplaats, het wijnstadje van Rhodos, gelegen tegen de flanken van de Ataviros. Er zijn diverse gratis wijnproeverijen. Via het kasteel van Kritinia ga je naar Kalavarda met een prachtige fietsroute direct langs de onbewoonde kust. Kalavarda is een rustig dorp aan de westkust, op steenworp afstand van de antieke stad Kamiros.
Op de laatste fietsdag gaat de fietsroute langs de vlindervallei Petaloudes. Vanaf Rhodos vlieg je vervolgens huiswaarts.