Readability:  A A A    |   More contrastBack to colors
Eilandhoppen Dodekanese eilanden 2024
Travel code: DKWH214I
Tour type: Wandelen-medium
Travel type: Individueel eilandhoppen
Area: Dodekanese eilanden
Number of days: 15 (te verlengen)
Tour description

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

De eilanden Kos, Kalymnos, Leros en Patmos bevinden zich in het zuidoostelijk deel van de Egeïsche zee, voor de Turkse westkust. Deze regio is bekend om zijn milde klimaat. De eilanden zijn verrassend groen en lenen zich dankzij talrijke onverharde paden goed voor wandelen.

Kos Stad Antimachia Van Kos naar Kalymnos Patmos

Over de reis
Je verblijft de eerste drie nachten op Kos in het dorp Mastichari. Hier wandel je o.a. naar een bos met wilde pauwen. De vierde dag vaar je naar Kalymnos, het eiland van de sponzenvissers. Op dag 6 vaar je door naar Leros, waar je drie nachten blijft in het havenstadje Lakki. Dan vaar je naar Patmos, het spirituele eiland. Je maakt een wandeling langs de grot waar de apostel Johannes het bijbelboek Apocalyps (Openbaringen) heeft geschreven en alle andere heiligdommen die hiermee in verband staan. Na drie nachten vaar je terug naar Kos, waar je nog drie nachten in Kos Stad verblijft.

Over de wandelingen
De meeste wandelingen zijn 3½ tot 5 uur netto wandeltijd. De paden en landwegen zijn over het algemeen in goede toestand. Toch liggen er wel losse stenen en kunnen er een paar steile stukjes inzitten.
We adviseren je dan ook om voorbereid op reis te gaan, met goed ingelopen wandelschoenen die de enkels omsluiten. Dan heb je meer plezier van je wandelingen!

Het is een reis voor mensen die de afwisseling van diverse eilanden zoeken en graag te voet het binnenland verkennen.