Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Andros Route trektocht individueel 2024
Reis code: CAWT214I
Type tocht: Wandelen-medium
Reis type: Individueel trektocht
Gebied: Cycladen eilanden
Aantal dagen: 12 (in te korten en uit te breiden)
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Andros is het meest noordelijke eiland van de Cycladen. Het is het waterrijkste en daarmee ook groenste eiland van de Cycladen. Je vindt er het hele jaar door watervalletjes, riviertjes en beekjes. Er zijn prachtige boogbruggen en elegante duiventorens.

ERAEind 2015 heeft de Europese Wandel Organisatie ERA dé Andros Route (in totaal 100 km lang) gecertificeerd als Leading Quality Trail/Best of Europe. Onze trektocht volgt de 10 etappes van deze Andros Route van zuid naar noord. Je kunt ook kiezen voor een deel van de Route.

De etappes zoals ze zijn vastgesteld voor de Andros Route eindigen lang niet altijd op een plaats met accommodatie, en het is ook geen lineair doorgaande route. Sommige etappes hebben we wat uitgebreid zodat je wél bij je accommodatie of een geschikt ophaalpunt uitkomt.

Het is een reis voor trekkers die willen genieten van een van de beste Europese wandelroutes.

Over de wandelingen

De wandelingen liggen tussen 3¼ en 6 uur netto looptijd (dus exclusief pauzes). Je kunt genieten van schitterende uitzichten, veel watertjes en een rijke flora!

De wandelingen gaan deels over ‘stenès’, (geplaveide) paden tussen muurtjes, deels over landwegen en soms over kleine paadjes. Je wandelt door afwisselend groen en rotsachtig terrein. De paden zijn in goede toestand en uitstekend gemarkeerd. Toch liggen er wel losse stenen en kunnen er een paar steile stukjes inzitten.

We adviseren je dan ook om voorbereid op reis te gaan, met goed ingelopen wandelschoenen die de enkels omsluiten. Dan heb je meer plezier van je wandelingen!

routeborden bronnen Menites wijds landschap Agios Petros toren