Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Andros licht programma individueel 2024
Reis code: CAWM114I
Type tocht: Wandelen-licht
Reis type: Individueel semi-trekking
Gebied: Cycladen eilanden
Aantal dagen: 8 (in te korten en uit te breiden)
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Andros is het meest noordelijke eiland van de Cycladen. Het is het waterrijkste en daarmee ook groenste eiland van de Cycladen. Je vindt er het hele jaar door watervalletjes, riviertjes en beekjes. Er zijn prachtige boogbruggen en elegante duiventorens.

ERAEind 2015 heeft de Europese Wandel Organisatie ERA dé Andros Route (in totaal 100 km lang) gecertificeerd als Leading Quality Trail/Best of Europe. Onze wandelingen volgen zoveel mogelijk deze Andros Route.

Over de wandelingen

Het is een minitrekking langs 4 locaties. Je eindigt bijna elke dag bij je accommodatie. Soms word je weggebracht met een taxi naar het beginpunt van de wandeling. Eén keer word je ook opgehaald aan het eind van je wandeling, al kun je ook besluiten hem helemaal uit te lopen.

De wandelingen zijn maximaal 3¾ uur netto looptijd (dus exclusief pauzes). Je kunt hierbij uitgebreid genieten van schitterende uitzichten, afwisselend groen en rotsachtig terrein, veel watertjes en een rijke flora!

De wandelingen gaan deels over ‘stenès’, (geplaveide) paden tussen muurtjes, deels over landwegen en soms over kleine paadjes. Je wandelt door afwisselend groen en rotsachtig terrein. De paden zijn in goede toestand en uitstekend gemarkeerd. Toch liggen er wel losse stenen en kunnen er een paar steile stukjes inzitten.

We adviseren je dan ook om voorbereid op reis te gaan, met goed ingelopen wandelschoenen die de enkels omsluiten. Dan heb je meer plezier van je wandelingen!

Het is een reis voor natuur- en rustzoekers die op hun gemak willen genieten van een van de beste Europese wandelroutes.

Livadia wandelroute Ormos Korthiou