Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
VOORLOPIG NIET BOEKBAAR! Pilion trektocht individueel 2024
Reis code: SPWT214I
Type tocht: Wandelen-medium
Reis type: Individueel trektocht
Gebied: Pilion (schiereiland)
Aantal dagen: 10 (in te korten of uit te breiden)
Reisbeschrijving

IN VERBAND MET HET NOODWEER VAN 2023 IS DEZE REIS VOORLOPIG NIET BOEKBAAR.
De paden zijn deels verwoest en de toegangswegen nog niet begaanbaar. Na de winter zullen we onderzoeken of we de reis voor het najaar van 2024 kunnen aanbieden.

De trektocht start in Portaria. Je trekt bijna elke dag door (bagage wordt vervoerd). Je kunt de reis verlengen met meer overnachtingen per locatie. Vanuit diverse accommodaties bieden we ook rondwandelingen, of je kunt een dag rust nemen.

Het schiereiland Pilion ligt als een krul om de Pagasitische Golf. De kustlijn om deze golf is glooiend, met veel zandstranden en charmante havenplaatsjes. De kustlijn aan de andere kant, naar de Egeïsche Zee, is ruig en bestaat uit kliffen met daartussen verstopte strandjes en baaitjes.

Dwars over het schiereiland loopt een bergketen met mysterieuze bossen en klaterende beekjes. Je kunt je goed voorstellen dat hier de Centauren rondwaarden, ruwe wezens met een mannentorso op een paardenlichaam. Een vriendelijker centaur was Chiron, de grondlegger van de chirurgie en leermeester van Jason en Aesculapios. Een van de wandelingen voert langs de magische plek waar hij zou hebben verbleven.

De Pilion is een rijk gebied geweest, wat je terugziet in de fraaie herenhuizen in de dorpen. Net als elders in Griekenland werden er olijven, wijndruiven, fruit en katoen geteeld. Karakteristiek echter voor de Pilion was de zijde-industrie. Hier werden de zijderupsen geteeld en de zijde gewonnen en verwerkt: zijde was een van de belangrijkste producten van de Pilion in de 18e en 19e eeuw. Tegenwoordig staat de Pilion bekend om de heerlijke rode appels en natuurlijk als fantastisch wandelgebied.

Over de wandelingen
De wandelduur is gemiddeld 4 uur exclusief pauzes. De wandelingen gaan vaak over brede “kalderimia” (klassieke muilezelpaden), soms over landwegen, soms over kleine en mogelijk overgroeide paadjes. De routes zijn gemarkeerd met bordjes en staan aangegeven op de wandelkaart; de paden worden redelijk tot goed onderhouden.

Het verdient aanbeveling om getraind op reis te gaan, met goed ingelopen wandelschoenen die de enkels omsluiten. Goede schoenen zorgen ervoor dat je niet zo op je voeten hoeft te letten, en dus meer van de omgeving kunt genieten.

Het is een reis voor mensen die houden van een niet al te zware trektocht over rustieke paadjes en al wandelend graag de zee zien.

Kala Nera Wandelbordjes Blik op Damouchari