Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Corfu Trail compleet 2024
Reis code: IKWT314I
Type tocht: Wandelen-zwaar
Reis type: Individueel trektocht
Gebied: Corfu (Korfoe/Kerkyra)
Aantal dagen: 15 (te verlengen)
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Corfu (Grieks: Kerkyra) behoort tot de Ionische Eilanden. Deze liggen aan de westzijde van het Griekse vasteland in de Ionische Zee en zijn groener dan de meeste Griekse eilanden.

De hoofdstad en belangrijkste havenstad is Korfoe stad, UNESCO beschermd erfgoed. Bij de toeristische trekpleisters hoort o.a. de burcht bij Corfu Stad en het Achilleion, het paleis van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth “Sissi”.

Er zijn prachtige stranden en een beschermd wetland met vele vogels en bijzondere flora.

Corfu staat vol olijfbomen (6-10 miljoen!) en maakt olijfolie van hoge kwaliteit. Een ander locaal product is de kumquat, een kleine citrusvrucht, welke wordt ingemaakt en tot likeur verwerkt.

De totale Corfu Trail beslaat ruim 200km en bestaat uit 11 etappes. Hij loopt over het hele eiland van zuid naar noord, en slingert daarbij van oost naar west en terug, om de allermooiste plekjes aan te doen.

Deze 15-daagse reis volgt alle etappes (begin en eind via een rondwandeling) met een bonuswandeling langs het Erimitis schiereiland. Er is 1 rustdag in Liapades. Ook voor deze rustdag is een rondwandeling beschikbaar.

Het is een reis voor mensen die via een geregistreerde ‘trail’ alle aspecten van het eiland willen leren kennen.

Corfu Trail Korission Mengoulas

Over de wandelingen
De wandelingen liggen tussen 4 en 7 uur netto looptijd (dus exclusief pauzes) en voeren over soms ruwe voetpaden, stenen muilezelpaden (kalderimia), landwegen, rustige asfaltweggetjes en over strand.

Je wandelt over berghellingen en bergtoppen, door olijfgaarden, langs typisch Korfiotische dorpjes en door het beschermde wetland van de Korrision lagune.