Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Corfu Trail hoogtepunten 6 etappes 2024
Reis code: IKWT324I
Type tocht: Wandelen-zwaar
Reis type: Individueel trektocht
Gebied: Corfu (Kerkyra)
Aantal dagen: 8 (te verlengen)
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Corfu (Grieks: Kerkyra) behoort tot de Ionische Eilanden. Deze liggen aan de westzijde van het Griekse vasteland in de Ionische Zee en zijn groener dan de meeste Griekse eilanden.

De hoofdstad en belangrijkste havenstad is Korfoe stad, UNESCO beschermd erfgoed. Bij de toeristische trekpleisters hoort o.a. de burcht bij Corfu Stad en het Achilleion, het paleis van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth “Sissi”.

Er zijn prachtige stranden en een beschermd wetland met vele vogels en bijzondere flora.

Corfu staat vol olijfbomen (6-10 miljoen!) en maakt olijfolie van hoge kwaliteit. Een ander locaal product is de kumquat, een kleine citrusvrucht, welke wordt ingemaakt en tot likeur verwerkt.

De totale Corfu Trail beslaat ruim 200km en bestaat uit 11 etappes; deze reis beslaat 6 van de etappes. Hij loopt over het hele eiland van zuid naar noord, en slingert daarbij van oost naar west en terug, om de allermooiste plekjes aan te doen.

Deze 8-daagse reis volgt 6 van de etappes van de Corfu Trail in het zuiden en noorden van het eiland.

Het is een reis voor mensen die via een geregistreerde ‘trail’ de verschillende kanten van het eiland willen leren kennen.

Corfu Trail kalderimi Oud Perithia

Over de wandelingen
De wandelingen liggen tussen 5 en 7 uur netto looptijd (dus exclusief pauzes) en voeren over soms ruwe voetpaden, stenen muilezelpaden (kalderimia), landwegen, rustige asfaltweggetjes en over strand.

Je wandelt over berghellingen en bergtoppen, door olijfgaarden, langs typisch Korfiotische dorpjes en door het beschermde wetland van de Korrision lagune.