Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Individuele fietstocht Turkije en Rhodos 2022
Reis code: DRFT212I
Type tocht: Fietsen
Reis type: Individueel minitrekking
Gebied: Turkije-Rhodos
Aantal dagen: 15
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

In de eerste week van deze reis maak je een prachtige tocht langs gezellige havenplaatsjes in Zuidwest-Turkije. Je ontdekt de oude cultuur van de Lycische en Karische kust.

Na een week maak je per snelle draagvleugelboot de oversteek naar het Griekse eiland Rhodos, het eiland van zonnegod Helios. Het landschap is verrassend groen en de zee is echt zo blauw als op de plaatjes. Er zijn tochten langs zee en door het heuvelachtige binnenland en vrijwel alle cultuurhistorische bezienswaardigheden van het eiland liggen langs de route.

Fietstocht Turkije-Rhodos Fietstocht Turkije-Rhodos Fietstocht Turkije-Rhodos

Over de fietstochten
De routes voeren voornamelijk over verharde autoluwe binnenwegen. Er zijn wat stukjes onverhard, met de hybride fietsen zijn die prima te doen.

Over de reis
De eerste twee dagen van je fietsvakantie verblijf je in Fethiye in een kleinschalig, typisch Turks hotel van een gastvrije Turkse familie die vloeiend Nederlands spreekt. Fethiye is gelegen aan een fraaie baai en omsloten door de uitlopers van het Taurus-gebergte. Er zijn 3 fietstochten te maken, je kiest zelf.
Dan word je vervoerd naar het gezellige havenplaatsje Göcek. Vandaar fiets je naar Dalyan.
Op dag 5 t/m 7 fiets je rondom het meer van Köyceğiz met overnachting in Köyceğiz en nog een keer in Dalyan. Daarna volgt een transfer naar Fethiye en de overtocht naar Rhodos.

Je verblijft 2 nachten in Rhodos stad met een (fiets)programma naar keuze. Daarna fiets je naar Archangellos aan de oostkust, waar je weer 2 nachten blijft, met een rondrit naar Lindos.
Dan steek je het eiland over naar Embonas, een wijnstadje op de berghelling van de Ataviros aan de westkust.
Via het kasteel van Kritinia en de opgravingen van Kamiros fiets je naar Kalavarda. Hier overnacht je weer 2 keer, met een rondrit naar de vlindervallei Petaloudes.

Wij scoren een 5/5 uit 17 beoordelingen
© 2013 - 2022 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.
Core Warning:PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/php81/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20210902/imagick.so' - /usr/local/php81/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20210902/imagick.so: undefined symbol: zend_ce_countable