Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Individuele fietstocht Turkije en Rhodos 2023
Reis code: DRFT213I
Type tocht: Fietsen
Reis type: Individueel semi-trekking
Gebied: Turkije-Rhodos
Aantal dagen: 15
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

In de eerste week van deze reis maak je een prachtige tocht langs gezellige havenplaatsjes in Zuidwest-Turkije. Je ontdekt de oude cultuur van de Lycische en Karische kust.

Na een week maak je per snelle draagvleugelboot de oversteek naar het Griekse eiland Rhodos, het eiland van zonnegod Helios. Het landschap is verrassend groen en de zee is echt zo blauw als op de plaatjes. Er zijn tochten langs zee en door het heuvelachtige binnenland en vrijwel alle cultuurhistorische bezienswaardigheden van het eiland liggen langs de route.

Fietstocht Turkije-Rhodos Fietstocht Turkije-Rhodos Fietstocht Turkije-Rhodos

Over de fietstochten
De routes voeren voornamelijk over verharde autoluwe binnenwegen. Er zijn wat stukjes onverhard, met de hybride fietsen zijn die prima te doen.

Over de reis
Tijdens deze fietsvakantie ontdek je het mooiste van Turkije en Griekenland (Rhodos). Het landschap is verrassend groen en de zee is echt zo blauw als op de plaatjes. Er zijn tochten langs zee en door het heuvelachtige binnenland en vrijwel alle cultuurhistorische bezienswaardigheden van het eiland liggen langs de route.

De fietsreis begint in zuidwest Turkije. De eerste 3 dagen verblijf je in de gezellige en typisch Turkse havenplaats Fethiye. Fethiye is in zowel de zomer als winter een bruisende plek en geniet vooral grote bekendheid onder de Turken zelf. Het ligt aan een prachtige baai, omsloten door de uitlopers van het Taurus-gebergte en heeft een gezellige bazar met allerlei winkeltjes. Vanuit hier maak je een paar prachtige fietsroutes.
Vervolgens gaat de fietsvakantie verder en fiets je na  Göcek door een overwegend vlak gebied over stille weggetjes langs granaatappelbomen naar het levendige Dalyan. De rivierdelta bij Dalyan is een beschermd natuurgebied dat bekend is vanwege de Caretta caretta zeeschildpadden, die op het strand van Iztuzu hun eieren komen leggen.
De laatste 2 dagen van je verblijf in Turkije fiets je rondom het nabijgelegen meer en overnacht je in het gezellige plaatsje Köycegiz met uitzicht over het meer.

Daarna brengt de draagvleugelboot je naar het Griekse Rhodos, eiland van de zonnegod Helios, voor het 2de deel van je fietsreis.

In Rhodos Stad wandel je zo de middeleeuwen in: de indrukwekkende stad uit de kruisvaardertijd is bijzonder mooi gerestaureerd. De eerste volle dag kun je kiezen tussen een excursie naar het pittoreske eilandje Symi of rondwandelen door Rhodos Stad. Op Symi bezoek je zowel het Panormitis klooster in het zuiden als de fotogenieke hoofdplaats in het noorden. Sportievelingen nemen de fiets mee om van zuid naar noord te fietsen.
Je vervolgt je fietsvakantie naar de oostkust van Rhodos. Behalve het goudgele strand van Afandou zijn de Turkse baden van Kalithea en het Tsambika-klooster de bezienswaardigheden, voordat de eigenaresse van het familiehotelletje in Archangellos zich over je ontfermt. Naar Lindos maak je een dagtocht per fiets of lijnbus. Dit beroemde witte stadje ligt prachtig aan een dubbele baai.
Embonas is de volgende etappeplaats, het wijnstadje van Rhodos, gelegen tegen de flanken van de Ataviros. Er zijn diverse gratis wijnproeverijen. Via het kasteel van Kritinia ga je naar Kalavarda met een prachtige fietsroute direct langs de onbewoonde kust. Kalavarda is een rustig dorp aan de westkust, op steenworp afstand van de antieke stad Kamiros.
Op de laatste fietsdag gaat de fietsroute langs de vlindervallei Petaloudes. Vanaf Rhodos vlieg je vervolgens huiswaarts.

© 2013 - 2023 Anna Hiking. Alle rechten voorbehouden.