Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Andros semitrekking individueel 2024
Reis code: CAWM214I
Type tocht: Wandelen-medium
Reis type: Individueel semi-trekking
Gebied: Cycladen eilanden
Aantal dagen: 9 (uit te breiden)
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Andros is het meest noordelijke eiland van de Cycladen. Het is het waterrijkste en daarmee ook groenste eiland van de Cycladen. Je vindt er het hele jaar door watervalletjes, riviertjes en beekjes. Er zijn prachtige boogbruggen en elegante duiventorens.
ERA
Eind 2015 heeft de Europese Wandel Organisatie ERA dé Andros Route (in totaal 100 km lang) gecertificeerd als Leading Quality Trail/Best of Europe. Onze wandelingen volgen zoveel mogelijk deze Andros Route.

Over de wandelingen
Het is een minitrekking langs 4 locaties. Je eindigt elke dag bij je accommodatie. Soms word je weggebracht met een taxi naar het beginpunt van de wandeling.

We hebben er een 9-daagse reis van gemaakt, omdat we daarmee de (naar onze mening) allermooiste wandelingen in het programma konden opnemen. Heb je minder tijd, dan kun je zelf kiezen wat je wilt weglaten. Heb je meer tijd, dan kun je vanuit elke accommodatie ook nog andere wandelingen maken en/of rustdagen invoegen.

De wandelingen liggen tussen 3 en 6 netto looptijd (dus exclusief pauzes). Je kunt genieten van schitterende uitzichten, afwisselend groen en rotsachtig terrein, veel watertjes en een rijke flora! De meeste wandelingen kunnen worden afgekort of uitgebreid.

De wandelingen gaan deels over ‘stenès’, (geplaveide) paden tussen muurtjes, deels over landwegen en soms over kleine paadjes. De paden zijn in goede toestand en uitstekend gemarkeerd. Toch liggen er wel losse stenen en kunnen er een paar steile stukjes inzitten.

We adviseren je dan ook om voorbereid op reis te gaan, met goed ingelopen wandelschoenen die de enkels omsluiten. Dan heb je meer plezier van je wandelingen!

Het is een reis voor natuur- en rustzoekers die willen genieten van een van de beste Europese wandelroutes.

man met muildier bewegwijzering op Andros Stolichmeni brug Andros