Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Evia per fiets 2024
Reis code: EVFM214I
Type tocht: Fietsen
Reis type: Individueel semi-trekking
Gebied: Evia
Aantal dagen: 8 (te verlengen)
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Evia is een eiland vol verrassingen, makkelijk bereikbaar vanaf Athene per lijnbus of veerboot. Hier is een minitrekking uitgezet met 3 overnachtingsplaatsen.
De reis begint in de strandplaats Eretria, bekend om het klassieke theater en tempel. De dag na aankomst kun je kiezen uit drie rondritten, waarvan twee op het vasteland. De volgende dag neem je de veerboot naar het vasteland en rijdt langs de kust noordwaarts tot de brug van Chalkida. Daar kom je weer op Evia eiland en rijdt door naar Fylla. Hier overnacht je in een charmante gerestaureerde boerderij met natuurlijke zwemvijver. De volgende dag is weer een rondrit. Dan word je naar het zuiden gebracht en fietst dwars over het eiland naar Karystos, langs een rivier en door een vruchtbare vallei met wijngaarden. Vanuit het levendige plaatsje Karystos maak je weer twee rondritten. Na elke rit kun je genieten van een bad in de azuurblauwe Aegeïsche Zee.

Over de fietstochten
De afstanden liggen tussen 18 en 58 kilometer. Er zitten enkele steile of lange stijgingen bij tot 500 hoogtemeters. Je hebt een fiets nodig met minimaal 21 versnellingen. De tocht is ook per e-bike te maken (toeslag). Je fietst voornamelijk over verharde wegen en af en toe over goed onderhouden landwegen. De drukke wegen worden zoveel mogelijk vermeden, al zijn er enkele stukken waar je met verkeer te maken krijgt.
Je fietst langs rurale dorpjes, door levendige regiocentra en langs interessante archeologische opgravingsgebieden. Elke dag kun je zwemmen, ofwel in het hotelzwembad ofwel in zee. Je kunt dineren bij je accommodatie of in een van de locale tavernas.

Hoogtepunten

  • Bootreisjes tussen Evia en het vasteland.
  • Prachtige opgravingen en klassieke overblijfselen bij Amphiaron, Eretria en Karystos.
  • Twee overnachtingen in een elegant gerestaureerde boerderij met ecologische zwemvijver.
  • De middeleeuwse kastelen van Mytika en Karystos.
  • Authentieke tavernas met zelfgemaakte gerechten van locale producten.
  • Het bergachtig Evia met weelderige rivieren en fascinerende landschappen.


Evia noordkust Mytikas toren Fylla onderweg naar Gerontas