Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
NIEUW!! Kythira eilandwandelreis individueel 2024
Reis code: KYWS114I
Type tocht: Wandelen-licht
Reis type: Individueel standplaats
Gebied: Kythira eiland
Aantal dagen: 8 (te verlengen)
Reisbeschrijving

NIEUWE REIS 2023!!

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Het eiland Kythira is een verborgen juweel tussen de Peloponnesos en Kreta, met een uniek karakter en rijke historie. Archeologische opgravingen, kleine dorpjes, rurale landschappen, weelderige rivierdalen en watervallen maken dit eiland tot een aantrekkelijke bestemming in elk jaargetijde. Je ontdekt Kythira het best te voet.
Zodra je per veerboot of vliegtuig aankomt voel je de geschiedenis van dit vredige eiland. Het is weinig bekend (en dus weinig toeristisch!) maar het is een groot eiland met een uitgebreid en goed gemarkeerd netwerk aan wandelpaden: de Kythira Trails, een project van de gemeente.
Het dorp Livadi (waar de standaard accommodatie zich bevindt) is een van de levendigste dorpen van Kythira. De dorpen op de ‘ruggengraat’ van het eiland, Livadi, Aroniadika, Potamos en Karavas, zijn over het algemeen veel levendiger dan de kustplaatsjes.
Hier kun je meer lezen over Kythira: https://www.kythera.gr/en/

Het is een reis voor wie zelf de vrijheid wil hebben om zijn programma te bepalen, met ruime keus uit wandelingen en culturele hoogtepunten.

Kapsali baai bij Diakofti Chora kasteel
Over de wandelingen
Voor deze reis hebben we de 8 mooiste wandelingen samengesteld, allemaal rondwandelingen van 2 tot 4 uur netto wandeltijd; je kunt ze combineren. Met de huurauto rijd je naar het beginpunt. Op deze manier ben je maximaal flexibel in je programma, en kun je je dag bepalen aan de hand van je stemming en het weer. Je kunt natuurlijk ook rijden naar een van de mooie stranden of gezellige dorpjes voor een ontspannen rustdag. Vis eten in Avlemonas is zeker een aanrader!

De wandelingen voeren voornamelijk over onverharde wegen, voetpaden en bergpaden. De wandeling naar de Agia Sofia grot loopt een stukje door een diepe kloof: voor mensen met engte- of hoogtevrees kan dit vervelend zijn.

In het zuiden, rondom Chora, kun je genieten van de fantastische uitzichten over de baai van Kapsali, het Venetiaanse kasteel en het smalle schiereiland Trachilos. Vanuit Livadi in het binnenland leidt een prachtige rondwandeling door wijngaarden, langs windmolens en een 13e eeuwse kerk. De watervallen bij Milopotamos moet je echt gezien hebben. Vanuit de grotere plaats Potamos voert de wandeling naar Paleochora, eens de hoofdstad van het eiland en nu een kijkje in de Byzantijnse geschiedenis. In het uiterste noorden ligt de vuurtoren Moudari, met een blik op de Peloponnesos.