Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Santorini wandelmodule 2024
Reis code: CSWS114I
Type tocht: Wandelen-licht
Reis type: Individueel standplaats
Gebied: Cycladen eilanden
Aantal dagen: 8 (uit te breiden)
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Santorini is een eiland van de Cycladen-groep en ligt in de Egeïsche Zee. Santorini heeft een luchthaven en veerhaven met vele verbindingen naar andere Cycladen en Athene.

Je verblijft in hotel Kalimera in Akrotiri, een dorp aan de rustige zuidwest-zijde van het eiland. Twee van de wandelingen starten en eindigen in Akrotiri. De kortste (1 uur) langs Caldera Beach kun je doen op de dag van aankomst of vertrek. De langere wandeling langs de opgravingen van Akrotiri, Red Beach en Black Beach doe je op een aparte dag.

Voor een andere wandeling word je weggebracht naar Perissa. Vandaar stijg je naar de opgraving van Old Thira, welke je kunt bezoeken. Dan wandel je verder omhoog tot het klooster Profitis Ilias, gelegen op de hoogste top van het eiland. Je daalt af naar het leuke stadje Pyrgos en kunt eventueel daar de wandeling afbreken en met de lijnbus terugrijden naar het hotel. Anders wandel je nog 2 uur verder tot in Akrotiri. Op deze manier kun je de lange wandeling opsplitsen, als je tenminste een extra nacht hebt geboekt.

Voor de laatste dagwandeling neem je de lijnbus naar Fira, de hoofdstad van het eiland. Je wandelt door dit zeer toeristische stadje tot een pad over de kraterwand. Via andere (ook toeristische) dorpjes kom je in Oia. Hier kun je bijkomen in een van de vele cafées of taverna’s voor je teruggebracht wordt naar het hotel.

Het is een reis voor mensen die willen genieten van het contrast tussen levendige (toeristen)stadjes en een majestueuze natuur.

Hoogtepunten van de reis

  • De ‘caldera’ (kraterwand) met de witte dorpjes erbovenop.
  • De wijngaarden in zwart zand.
  • De opgravingen van Thira en Akrotiri.


Over de wandelingen

De wandelingen gaan deels over (geplaveide) paden, deels over landwegen en kleine stukjes over rustige asfaltwegen.

De paden zijn goed onderhouden, vaak geplaveid, maar kunnen wel stenig zijn. We adviseren je dan ook om voorbereid op reis te gaan, met goed ingelopen wandelschoenen die de enkels omsluiten. Dan heb je meer plezier van je wandelingen!

Santorini Fira zonsondergang wijnen