Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Wandelen in de Pindos met AnnaHiking.

Wandelen in de Pindos

Het Pindos-gebergte ligt op het noordwestelijk vasteland van Griekenland. De grote rivieren Aoos, Arachthos en Acheloos hebben diepe sporen getrokken in het landschap, wat dan ook gekenmerkt wordt door scherpe pieken en smalle diepe kloven. Het gesteente is een mengeling van zacht zandsteen, harde schisten en wateroplosbaar kalk, waardoor grotten, watervallen en ondergrondse rivieren konden ontstaan. Over de rivieren zijn prachtige boogbruggen gebouwd.

AnnaHiking heeft hier diverse individuele wandelarrangementen uitgezet van licht tot zwaar en van wisselende duur. Ontwerp zelf je vakantie op maat in dit ongerepte berggebied.

Arrangementen AnnaHiking in de Noord-Pindos (Zagoria)

AnnaHiking heeft individuele wandelarrangementen van verschillende zwaarte uitgezet door de Zagoria. De routes voeren voornamelijk over smalle en soms steile bergpaden. De paden zijn over het algemeen goed open en redelijk gemarkeerd. Er liggen wel regelmatig losse stenen op je pad en sommige paadjes zijn hoogtevreesgevoelig. Je moet dus vast ter been zijn en een goede conditie hebben.
Alle wandelarrangementen kunnen op maat worden gemaakt.

 • Lichte trektocht Zagoria
  Voor degenen die graag het gebied verkennen maar geen zin hebben in lange dagetappes, hebben we een licht programma samengesteld. De wandelingen zijn maximaal 3½ uur zonder pauze. De bagage wordt vervoerd. Je kunt bij alle accommodaties verlengen, er zijn meer (rond)wandelingen mogelijk.
 • Middelzware trektocht Zagoria
  Een trektocht langs alle highlights van de westelijke Zagoria rondom de Vikoskloof met wandelingen van 3¾-5¾ uur netto wandeltijd. De bagage wordt vervoerd. Je kunt bij alle accommodaties verlengen, er zijn meer (rond)wandelingen mogelijk.
 • Zware trektocht Zagoria met hutovernachting
  Een pittige trektocht met met wandelingen tussen 4 en 7 uur exclusief pauzes. Je kunt bij alle accommodaties verlengen; vanaf de Astrakas hut, Tsepelovo en Monodendri zijn ook meer wandelingen te maken. Naar en vanaf de hut is geen bagagevervoer, verder wel.
 • Uitbreidingen per locatie
  Vanuit bijna alle overnachtingsadressen zijn meer wandelingen te maken of andere activiteiten te bedrijven als raften. Ook is het mogelijk om met een (huur)auto te reizen en rondwandelingen te maken. Vraag gerust om advies.

Arrangementen AnnaHiking in de Zuid-Pindos (Tzoumerka)

Je wandelt op de waterrijke hellingen van de Tzoumerka en Peristeri en rondom de Arachthos rivier. De routes lopen vooral over landwegjes en bospaden en zijn over het algemeen niet hoogtevreesgevoelig. Je kunt cultuur opdoen bij oude watermolens, een “nerotrivio”, een verlaten klooster, lokale musea en UNESCO beschermde dorpen.

 • Minitrekking Zuid-Pindos
  Je maakt een minitrekking langs 3 locaties met wandelingen tussen 3 en 4½ uur exclusief pauzes. Je kunt bij alle accommodaties verlengen en b.v. een rafting tour maken door de Arachthos kloof. Je overnacht in een modern hotel vlakbij de Arachthos rivier, een hotel in een klassiek pand in het bergdorpje Agnanda en een echt Epirotisch pension in het UNESCO beschermde dorp Kalarrites.
 • Auto-rondreis
  Als je eigen vervoer hebt, kun je meer overnachtingsadressen gebruiken en zijn er meer wandelingen te maken. Vraag gerust om advies.