Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Wandelen in de Pilion met AnnaHiking.

Wandelen in de Pilion

Het schiereiland Pilion ligt als een krul om de Pagasitische Golf. De kustlijn om deze golf is glooiend, met veel zandstranden en charmante havenplaatsjes. De kustlijn aan de andere kant, naar de Egeïsche Zee, is ruig en bestaat uit kliffen met daartussen verstopte strandjes en baaitjes.

Dwars over het schiereiland loopt een bergketen met mysterieuze bossen en klaterende beekjes. Je kunt je goed voorstellen dat hier de Centauren rondwaarden, ruwe wezens met een mannentorso op een paardenlichaam. Een vriendelijker centaur was Chiron, de grondlegger van de chirurgie en leermeester van Jason en Aesculapios. In Milies ben je vlak bij de magische plek waar hij zou hebben verbleven.

Er zijn veel klassieke verbindingspaden en kalderimia (geplaveide muilezelpaden) op het schiereiland. Deze worden door steeds meer instanties en vrijwilligersorganisaties vrijgemaakt, onderhouden en bewegwijzerd.

AnnaHiking heeft hier diverse individuele wandelarrangementen uitgezet van wisselende zwaarte en duur. Ontwerp zelf je vakantie op maat in dit afwisselende berggebied.

Arrangementen AnnaHiking in de Pilion

AnnaHiking heeft individuele wandelarrangementen van verschillende zwaarte uitgezet over het hele Pilion schiereiland. De routes voeren over smalle en soms steile bergpaden, gepaveide kalderimia, landwegen en soms over asfalt. De paden zijn over het algemeen goed open en redelijk tot goed gemarkeerd. Er liggen wel regelmatig losse stenen op je pad en sommige paadjes zijn hoogtevreesgevoelig. Je moet dus vast ter been zijn en een goede conditie hebben.
Alle wandelarrangementen kunnen op maat worden gemaakt en de verschillende modules kunnen worden gecombineerd.

  • Minitrekking centrale Pilion
    Middelzware 8-daagse wandeltocht langs 3 accommodaties. Je overnacht in de bergdorpen Portaria en Tsangarada en aan zee in Kala Nera. Je kunt bij alle accommodaties verlengen, er zijn 4 extra (rond)wandelingen mogelijk.
  • Trektocht langs de ‘Zijderoute’ van de Pilion
    Middelzware 10-daagse trektocht door de centrale Pilion. Je overnacht in bergdorpen en aan zee, elke dag in een ander dorp. Er zijn 9 extra (rond)wandelingen mogelijk vanuit een aantal van de overnachtingslocaties, maar je mag natuurlijk overal verlengen.
  • Uitbreidingen per locatie
    Vanuit diverse overnachtingsadressen zijn meer wandelingen te maken of andere activiteiten te bedrijven als paardrijden of canyoning. Vraag gerust om advies.