Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
 Fietsen in Griekenland

Fietsen in Griekenland

Grieken fietsen nauwelijks, en dan meestal heuvelafwaarts met een mountainbike. Er zijn dan ook weinig fietspaden, servicepunten en fietsroutes, en de e-bike zie je in het binnenland nog nauwelijks. Maar het verandert wel! Zo zijn er diverse fietsroutes uitgezet in de Parnassos (bij Delfi) en in het gebied rondom Karpenisi, en ook e-bikes worden aangeboden.

Voor racefietsers en toerfietsers

De meeste asfaltwegen zijn rustig, want het autovervoer is door de crisis sterk teruggedrongen. In de bergen kun je dus prima tochten uitzetten voor racefiets en toerfiets. Let er wel op dat er regelmatig stenen op de weg vallen!

Voor mountainbikers

In de berggebieden zijn nog steeds veel landwegen, van wisselende kwaliteit: een uitdaging voor de MTB-er! De meer ervaren fietser kan ook gebruik maken van de vele “kalderimia” (geplaveide muilezelpaden, vaak met treedjes!) en veepaden.

Huurfiets of eigen fiets?

Bij een huurfiets moet je afwachten wat je krijgt; een eigen fiets moet je zelf vervoeren.

Vaak kan je fiets mee in het vliegtuig, vraag dat na bij de maatschappij. De prijzen en voorwaarden (b.v. fietsdoos) verschillen per maatschappij. In de Griekse lijnbus (KTEL) wordt in het ruim ook bagage vervoerd, dus in principe kan de fiets mee, tenzij het ruim al vol is. Op de autoveerboot is het nooit een probleem om een fiets mee te nemen, bij een draagvleugelboot moet je het aanvragen.

Organisaties die fietsreizen aanbieden met huurfiets, geven op hun website meestal uitgebreide informatie over de fiets, en hebben zelf een of meer servicepunten.