Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Saronische eilanden op de fiets 2020
Reis code: SIFH210I
Type tocht: Fietsen
Reis type: Individueel minitrekking
Gebied: Saronische eilanden
Aantal dagen: 8 (te verlengen)
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

In Athene begeleidt een Engelstalige gids je op de fiets langs de mooiste plekjes. Dan reis je per boot van Piraeus naar het eiland Poros in de Saronische Golf. Je maakt enkele tochten door het prachtige groene landschap van Poros.
Het eiland heeft een frekwente bootverbinding met Galatas op de Peloponnesos. Hier maak je een dagtocht langs de kust naar het uniek vogelnatuurpark Psifta en het dorpje Taktikoupoli.
Dan vaar je door  naar het eiland Aegina met de schitterende tempel van Aphaia. Het eiland is ook beroemd om haar pistachenoten en je ziet de bomen overal. Je verkent het eiland op de fiets, met tijd genoeg om te ontspannen, misschien een tochtje te maken met een vissersboot naar de buureilandjes Moni of Argistri, of wat te wandelen. Van Aegina vaar je terug naar Piraeus.

Over de fietstochten
De tochten liggen tussen 15 en 45km met enkele optionele extraatjes. De hoogteverschillen zijn  maximaal 600 meter. De tocht is ook per e-bike te maken (toeslag). Je fietst over asfaltwegen, zoveel mogelijk rustig en landelijk gelegen.

Prachtige kusten, de wind in je haren en een kristalheldere zee: dat is Griekenland op de fiets!

Van de boot Charmante kerkjes Mooie baaien

Wij scoren een 5/5 uit 29 beoordelingen
© 2013 - 2021 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.