Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Noord-Griekenland Vermio & Kato Olympos individueel 2020 – VERLAAGD IN PRIJS
Reis code: MKWH210I
Type tocht: Auto & Wandelen
Reis type: Individueel minitrekking
Gebied: Noord-Griekenland
Aantal dagen: 8 (uit te breiden met rustdagen)
Dag 1

Naar Naoussa (MKW-01)

Vanaf de luchthaven Thessaloniki rijd je in circa 2 uur naar Naoussa. Je overnacht in Villa Anthemia in het dorp Kopanos, in een landelijke omgeving op enkele kilometers afstand van Naoussa.
Een tip voor de avondbesteding: maak een ommetje naar het authentieke en goed bewaarde dorp Arkochori en dineer in een traditionele taverna met een glas van de uitstekende locale wijn ‘Damaskinos’.

Dag 2

Rondwandeling vanaf Rodakinia en bezoek aan wijngaard Kir-Yianni (MKW-02)

Na het ontbijt rijd je naar het kleine dorpje Rodakinia, waar je kunt beginnen met een kopje koffie bij het traditionele café Rakokazano. Je maakt een rustige wandeling over landwegen door perzikboomgaarden en wijngaarden naar het befaamde wijnhuis Kir-Yianni. De eigenaar, meneer Yiannis, is een geestige man die zijn ziel en zaligheid legt in de productie van zijn beroemde wijnen. Tegenwoordig is hij burgemeester van Thessaloniki en je wordt rondgeleid door Elpida en Charoula.
Je krijgt enkele van de excellente wijnen te proeven, samen met wat hapjes. Na de proeverij wandel je in een uur terug naar Rodakinia.

looptijd/afstand: 2h30’ / 8,8km
stijgen/dalen: 200m
start/einde: Rodakinia

Dag 3

Rondwandeling vanaf Agios Nikolaos (MKW-03)

De wandeling start in Agios Nikolaos, zo’n 4 kilometer buiten het centrum van Naoussa. Het is een weelderig groen parkgebied aan de Arapitsa rivier met een waterval en een fraai bos met immense eiken en platanen.

Na een kopje koffie in het locale café stijg je door dicht bos naar de Profitis Ilias kerk. Hier heb je fantastisch uitzicht over de vlakte. Je kunt nog even doorstijgen tot het Ypapantis klooster, wat je kunt bezoeken. Je wandelt terug naar de Profitis Ilias en daalt dan stevig over een andere route tot je weer in Agios Nikolaos bent. In het bos leven veel wilde zwijnen.

looptijd/afstand: 4h / 10,4km
stijgen/dalen: 600m
start/einde: Agios Nikolaos

Dag 4

Van Naoussa via Dion naar Rapsani (MKW-04)

Na het ontbijt ga je op weg. Je rijdt een stuk langs de kust met zicht op de Olympus, met 2919m de hoogste berg van Griekenland en zetel van de Olympische Goden.
Aan de voet van de Olympus kun je Antiek Dion bezoeken, de ommuurde stad uit de 5e-3e eeuw v.C., gesticht door de Macedoniërs. Hier bracht Alexander de Grote offers aan het heiligdom van Zeus. Je wandelt in een aangename groene omgeving langs goed bewaarde overblijfselen van badhuizen, kerken, paleizen, een kerkhof, tempels, een stadion en 2 amfitheaters.
Een simpele taverna in de buurt is een prettige lunchplek. Daarna rijd je verder naar het zuiden naar het pittoreske stadje Rapsani. Een avondwandeling door het charmante stadje brengt je in de stemming voor een goed locaal diner in de taverna op het plein, begeleid door een glas prachtige Rapsani wijn.

Dag 5

Wandeling van Rapsani naar Krania (MKW-05)

Uit Rapsani wandel je naar het dorpje Krania. Het is een heerlijk ontspannen route over landwegen door bergachtig terrein met fraaie uitzichten over de Egeïsche Zee. Je belt een taxi (niet inbegrepen) om je terug te brengen naar het hotel; je kunt ook terug wandelen (6km).
Voor of na de wandeling kun je een bezoek brengen aan het informatieve en gastvrije wijnmuseum in Rapsani.

looptijd/afstand: 3h / 9,2km
stijgen/dalen: 580m / 300m
start/einde: Rapsani / Krania

Dag 6

Rondwandeling vanuit Rapsani (MKW-06)

Vandaag maak je de langste wandeling uit het programma; hij is echter niet zwaar. Je start op het plein van Rapsani en daalt af via landwegen en paden naar de weelderige oevers van de Xiropotamos rivier. Je steekt de rivier over middels een oude stenen brug en vervolgt je weg langs de rivier tot het Agii Theodori klooster. Deze unieke plek is heerlijk voor een pauze.
Je blijft door het bos langs de rivier gaan en steekt deze een paar keer over. Na enige tijd kom je op een andere landweg welke je omhoog volgt, nu langs enkele wijngaarden. Je bereikt het klooster Sotiros, waar de nonnen je wellicht een stukje ‘loukoumi’ aanbieden: de traditionele zoetigheid. Het laatste stuk gaat over een rustige en landelijke asfaltweg tot Rapsani.

looptijd/afstand: 4h30’ / 16,5km
stijgen/dalen: 500m
start/einde: Rapsani

Dag 7

Wandeling door de Tembi vallei (MKW-07)

Je rijdt naar het dorp Tembi aan de Pinios rivier en parkeert bij wijnhuis Dougos. Hier word je opgehaald en naar het startpunt van de wandeling gebracht: de historische ijzeren brug over de Pinios.
Je wandelt hoog boven en parallel aan de rivier. Er zijn enkele fantastische picknickplekken. Uiteindelijk daal je af naar de Dougos wijngaarden, waar de wandeling eindigt. Je haalt je auto op en rijdt verder naar het dorp Ambelakia. Je hotel ligt net buiten het dorp en heeft geweldig uitzicht op het dorp en de bergen.

looptijd/afstand: 4h / 11,8km
stijgen/dalen: 625m / 620m
start/einde: Pinios ijzeren brug / Tembi dorp

Dag 8

Vertrek (MKW-08)

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Als de tijd het toelaat kun je vóór vertrek nog een bezoek brengen aan het klassieke dorp Ambelakia en het herenhuis van Georgos Mavros.

Wij scoren een 5/5 uit 27 beoordelingen
© 2013 - 2020 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.
Core Warning:PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/imagick.so' - libMagickWand.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory