Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
South Pilion Trail individueel 2020 - NIEUW!
Reis code: SPWT220I
Type tocht: Wandelen-medium
Reis type: Individueel trektocht
Gebied: Pilion schiereiland
Aantal dagen: 6-7 (in te korten of uit te breiden)
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

NIEUWE REIS 2020!

De trektocht start in Platanias in het zuiden van het schiereiland. Je wandelt elke dag naar de volgende accommodatie (bagage wordt vervoerd), maar je kunt de reis verlengen met meer overnachtingen per locatie.
Bij de 6-daagse variant wandel je direct van Platanias naar Argalasti; bij de 7-daagse variant maak je een tussenstop in Milina aan de kust (rode lijn op de kaart van het reisgebied). Vanuit diverse accommodaties bieden we (rond)wandelingen. Je kunt ook extra dagen invoegen voor rust of strand. In Milies kun je ‘overstappen’ op een van onze wandelroutes door de Centrale Pilion.

Over de Pilion
Het schiereiland Pilion ligt als een krul om de Pagasitische Golf. De kustlijn om deze golf is glooiend, met veel zandstranden en charmante havenplaatsjes. De kustlijn aan de andere kant, naar de Egeïsche Zee, is ruig en bestaat uit kliffen met daartussen verstopte strandjes en baaitjes. Vanuit het zuiden glooit de bergketen die dwars over het schiereiland loopt, met verder naar het noorden mysterieuze bossen en klaterende beekjes.

Over de wandelingen
De wandelduur ligt tussen 3½ en 5½ uur exclusief pauzes. Op 2 dagen kun je je wandeling verlengen. De eerste etappe is ook met een omweg in twee dagen te wandelen, dan heb je een extra overnachting in Milina aan het strand.

Friends of the South KalderimiDe wandelingen gaan vaak over brede “kalderimia” (klassieke muilezelpaden), soms over landwegen, soms over kleine en mogelijk overgroeide paadjes. De routes zijn gemarkeerd met bordjes en staan aangegeven op de wandelkaart; de paden worden goed onderhouden door The Friends of the Kalderimi.

Het is een reis voor mensen die nieuwsgierig zijn naar een onbekend gebied en houden van de afwisseling tussen zee en binnenland.

AnnaHiking Pilion Lafkos AnnaHiking Pilion Platanias Xinovrisi

Wij scoren een 5/5 uit 29 beoordelingen
© 2013 - 2021 AnnaHiking. Alle rechten voorbehouden.