Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Cycladen Kea licht individueel 2023
Reis code: CKWS113I
Type tocht: Wandelen-licht
Reis type: Individueel standplaats
Gebied: Cycladen eilanden
Aantal dagen: 8 (te verlengen)
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Kéa of Tziá behoort tot de Cycladen eilandengroep en ligt in de Egeïsche Zee. Het is bereikbaar vanuit Lavrio (Athene) per veerboot, circa 1 uur varen.

Je start in Athene met de unieke ‘hap & stap’ tour: wandelen langs klassieke hoogtepunten door de groenste delen van de stad. Tijdens je wandeling ontdek je deze rijke historie in de vorm van klassiek Griekse, Romeinse, Byzantijnse en moderne monumenten. Onderweg doe je 4 eetgelegenheden aan voor 4 verschillende gangen, zodat je al wandelend kennis kunt maken met de Griekse keuken op z’n best.
De volgende dag ga je via de tempel van Poseidon in Sounion naar Lavrio en neemt daar de veerboot naar Kea, een oase van rust en een wandelparadijs met een intact netwerk van oude kalderimia, geplaveide muilezelpaden. Je overnacht in het fraaie stadje Ioulida in het centrum van het eiland.

Ioulida (Kea) Leeuw van Kea Antiek Karthaia strand (Kea)

Over de wandelingen
Je maakt vier dagwandelingen op Kea en bezoekt daarbij onder andere de beroemde Leeuw van Kea en de unieke opgravingen van antiek Karthaia.

De wandelingen voeren voornamelijk over geplaveide muildierpaden (‘kalderimia’), paden en landwegen. De routes zijn over het algemeen goed gemarkeerd. De meeste wandelingen op Kea duren circa 2 à 3 uur netto looptijd (dus exclusief pauzes); er is één route van ongeveer 5 uur.

Over de accommodaties
Het pakket is boekbaar in drie sterren en vier sterren categorie. Het is mogelijk om de hotels uit deze categorieën te combineren.

Het is een reis voor actieve natuur- en rustzoekers die kunnen genieten van zowel rustige stranden als gezellige dorpjes.