Leesbaarheid:  A A A    |   Meer contrastTerug naar kleur
Corfu Trail buiten seizoen individueel 2024
Reis code: IKWS214I
Type tocht: Wandelen-medium
Reis type: Individueel standplaats
Gebied: Corfu eiland
Aantal dagen: 8 (te verlengen)
Reisbeschrijving

(Klik hier voor de complete reisbeschrijving als document.)

Corfu (Grieks: Kerkyra) behoort tot de Ionische Eilanden. Deze liggen aan de westzijde van het Griekse vasteland in de Ionische Zee en zijn groener dan de meeste Griekse eilanden.

De hoofdstad en belangrijkste havenstad is Corfu stad, UNESCO beschermd erfgoed. Bij de toeristische trekpleisters hoort o.a. de burcht bij Corfu stad en het Achilleion, het paleis van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth “Sissi”.

Corfu staat vol olijfbomen (6-10 miljoen!) en maakt olijfolie van hoge kwaliteit. Een ander locaal product is de kumquat, een kleine citrusvrucht, welke wordt ingemaakt en tot likeur verwerkt.

De totale Corfu Trail beslaat ruim 200km en bestaat uit 11 etappes. Hij loopt over het hele eiland Corfu van zuid naar noord, en slingert daarbij van oost naar west en terug, om de allermooiste plekjes aan te doen.

De Trail is als trektocht alleen te boeken in mei, juni, september en oktober. In juli en augustus is het te heet, en in het voor- en naseizoen zijn de accommodaties langs de Trail nog niet open. Er is echter wel belangstelling in voor- en naseizoen, vandaar dat we in maart, april en november een selectie van de etappes bieden die vanuit Corfu stad goed bereikbaar zijn. Je verblijft de hele week in Corfu stad.

LET OP!! Het wandelprogramma is afhankelijk van het weer, dus het kan zijn dat de wandelingen in een andere volgorde of op andere dagen zullen plaatsvinden. Bij langdurig slecht weer kunnen er wandelingen uitvallen. Dit ter beoordeling van de agent ter plekke, welke ook de transfers organiseert.

Het is een reis voor mensen die buiten het seizoen de Corfu Trail willen leren kennen.

Corfu Trail bordje kalderimi Corfu Trail Wandelen op Corfu

Over de wandelingen
De wandelingen liggen tussen 3½ en 6 uur netto looptijd (dus exclusief pauzes) en voeren over soms ruwe voetpaden, stenen muilezelpaden (kalderimia), landwegen, rustige asfaltweggetjes en over strand.

Je wandelt over berghellingen en bergtoppen, door olijfgaarden en langs typisch Korfiotische dorpjes.